Oefenmatten

Enig resultaat

Oefenmatten

Met een oefenmat, ook wel fitnessmat of sportmat genoemd, kunnen er grondoefenigen worden uitgevoerd op een comfortabele manier. Dit soort oefenmatten zijn doorgaans wat dikker dan bijvoorbeeld een yogamat en voelen daardoor harder en steviger aan. Doordat de mat wat dikker is maakt het oefeningen comfortabeler om bijvoorbeeld buikspieroefeningen op te doen.


Voordelen oefenmatten

Oefenmatten brengt veel voordelen met zich mee. Ze worden gebruikt als ondergrond tijdens het uitvoeren van grondoefeningen en zijn over het algemeen gemaakt van licht materiaal. Een oefenmat zorgt voor een stabiele en zachte ondergrond. De meeste matten zijn flexibel, verend en schokdempend, waardoor het lichaam optimaal ondersteund wordt tijdens grondoefeningen en weinig risico’s met zich meedraagt. Daarnaast voldoen de oefenmatten aan de hygiene-eisen door een antibacteriele behandeling. Het is ook veel hygienischer om een eigen oefenmat te hebben. Ze zijn gemakkelijk te reinigen en mee te nemen in een draagtas.

Traingen oefenmatten

Een oefenmat heeft niet alleen veel voordelen, maar er kan natuurlijk ook veel oefeningen op gedaan worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan pilates. Bij pilates ligt de focus op het verbeteren van de houding. Hierbij wordt de romp, billen, benen en armen getraind. Daarnaast kan yoga eenvoudig uitgeoefend worden op een oefenmat. Bij yoga ligt de focus voornamelijk op ontspanning, bewustzijn, innerlijke rust en ontstressen. Hierbij wordt de evenwicht verbeterd. Naast (ontspannende)oefeningen wordt de oefenmat ook gebruikt voor krachttraining. De bekendste oefeningen zijn de buikspieroefeningen, maar ook worden de rugspieren en bilspieren hier op getraind. Tot slot is een oefenmat geschikt voor een aanvulling op je cardiotraining door middel van rek-en-strekoefeningen te doen als cooling-down.