Zo reinigt en verzorgt u de bekleding van uw therapietafel

banner-novak-blog-5-redenen

Naast cliënten in uw massagestudio of fysiotherapiepraktijk heeft ook de bekleding van uw behandeltafel wat eenvoudige verzorging nodig. Lees enkele tips voor het verzorgen van de bekleding om zijn mooie uiterlijk te behouden.

Zo behoudt u de nieuwe bekleding

Het is aan te raden om de bekleding van uw onderzoekstafel regelmatig te verzorgen. Zo voorkomt u dat leer barst en vlekken krijgt. Het regelmatig verzorgen van de bekleding verlengt de levensduur.

Novak M behandeltafel 2

Bescherm de bekleding van uw behandelbank

Bedek de gecapitonneerde bovenkant van uw behandelbank voor de behandeling met een laken, handdoek of papier uit de papierrolhouder. Deze laatste kan onder het hoofd- of beengedeelte worden gemonteerd en bij sommige modellen aan het onderstel van de tafel. Er is ook een PVC-hoes voor het beengedeelte beschikbaar om de bekleding extra te beschermen voor het geval patiënten hun schoenen niet uittrekken.

Gegarandeerd hoogwaardige materialen

De bekleding van een Novak M behandeltafel is gemaakt van hoogwaardig kunstleer, dat wordt gegarandeerd door onze leveranciers.

Naast vuur- en waterbestendigheid is het kunstleer ook zeer goed bestand tegen bloed, urine, desinfectiemiddelen, zout water, UV-stralen, micro-organismen en schimmels.

Novak M behandeltafel zittend

Hoe desinfecteert u de behandeltafel?

Reinig vóór de desinfectie het gecapitonneerde blad van de elektrische behandeltafel en laat deze volledig drogen. Na gebruik van desinfectiemiddel afvegen met een schone natte doek.

Regelmatige reiniging

Om het nieuwe uiterlijk van de stof zo lang mogelijk te behouden, raden wij aan om de bekleding van uw massagetafel regelmatig schoon te maken. Gebruik een mengsel van water en zeep en veeg af met een microvezeldoek. Voor hardnekkigere vlekken wast u het met een zachte borstel of spons.

Elektrische massagetafel

De behandeltafel reinigen met warm water

Het water mag niet warmer zijn dan 50°C en het mengsel mag niet meer dan 10% zeep bevatten. Daarna afspoelen met schoon water en laten drogen. Bloedvlekken en resten van massageoliën en lotions kunnen vlekken achterlaten, daarom moeten deze zo snel mogelijk worden verwijderd. Gebruik koud water voor bloedvlekken en PH-neutrale zeep voor oliën. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, schuurmiddelen, sterke zeep, bleekmiddel of schuurmiddelen om de bekleding niet te beschadigen.

Voordelen van Novak M behandeltafel

De Novak M beschikt over eigenschappen die het product kenmerken. Deze voordelen maakt het product tot een unieke behandelbank die onderscheidt maakt ten opzichte van soortgelijke modellen. De voordelen van deze elektrische behandeltafel zijn onderstaand te vinden.

Novak M blog

Wilt u meer informatie over Novak M behandeltafels?

Laat uw gegevens achter en wij nemen z.s.m. contact met u op