Elektrische behandeltafels

Een elektrische behandelbank wordt met de grootste precisie ontwikkeld. Wanneer een behandelbank voorzien is van een elektrische bediening gelden er namelijk strengere veiligheidseisen. Daardoor is men dus verzekerd van de hoogste mogelijke kwaliteit. Een elektrische massagetafel zorgt voor meer comfort tijdens de behandeling voor de behandelaar, arts of therapeut maar zeker ook voor de patiënt. Alle elektrische behandeltafels zijn voorzien van een unieke voetschakelaar die vanaf alle zijden van de tafel te bedienen is. De behandelaar of arts hoeft het onderzoek of de behandeling dus niet te stoppen om de tafel te verstellen. Een elektrische behandelbank wordt aangedreven door één of meerder motoren en is te bedienen door middel van hendels, pedalen of zelfs een handschakelaar.

Stabiliteit en comfort van een elektrische behandelbank

De elektrische behandelbanken kenmerken zich door de stabiliteit, gebruiksvriendelijkheid en comfort. Tijdens een behandeling krijgt de behandelbank het soms zwaar te verduren. Daarom is de behandelbank voorzien van een stabiel en stevig onderstel, dat ervoor zorgt dat ze lang meegaan. Zo is de elektrische behandeltafel een ideale basis voor het uitoefenen van onderzoek, massages en (fysiotherapie) behandelingen.
De bekleding van de elektrische onderzoeksbanken is zeer comfortabel door de 6 cm dikke vulling en de kunstlederen bovenlaag. Het stevige schuim en de afgeronde hoeken zorgen voor een breed ligvlak en een langdurig vormbehoud. Mede door deze bekleding profiteert de patiënt gedurende de hele behandeling van een optimaal ligcomfort. De hoogwaardige kunstlederen bekleding is geheel onderhoudsvriendelijk is en kan gemakkelijk worden gereinigd en gedesinfecteerd.

Het verstellen van een elektrische behandelbank

Waarvoor geschikt, mogelijke onderzoeken, aantal delen, schakelaars, hoeken

Elektrische behandeltafel: de voordelen

De elektrische onderzoeksbanken en behandeltafels zijn geheel naar eigen wens aan te passen. Voor deze banken zijn veel opties beschikbaar zoals bijvoorbeeld een infuusstandaard, een papierrolhouder, een armsteun of bijvoorbeeld een tafeltje.
Het grootste voordeel van de elektrische behandelbank is de eenvoudige hoogte bediening door de voetschakelaar, daarmee heeft de behandelaar of arts de handen vrij om de patiënt te behandelen. Met een simpele drukt op de hendel beweegt de behandeltafel geruisloos omhoog, om de behandelbank omlaag te bewegen beweegt men de hendel omhoog met de voet. Vaak is een elektrische behandelbank ook voozien van een handschakelaar.
Met de handschakelaar kan men de patiënt zonder enige moeite in de juiste positie plaatsen. Een bijkomend voordeel van een handschakelaar is dat deze vaak voorzien is van een aantal vooringestelde knoppen zoals bijvoorbeeld voor de Trendelenberg positie. Ook een SOS-knop zorgt voor extra veiligheid voor zowel de patiënt als de behandelaar of arts.
Alle elektrische behandeltafels zijn voorzien van een schokdempend systeem met 4 zwenkwielen. Met behulp van een voetbediening kunnen de wielen eenvoudig neergelaten worden om de behandeltafel gemakkelijk te kunnen verplaatsen.

Elektrische behandelbank voor therapie of massage

Een elektrisch verstelbare behandelbank bestaat vaak uit meerdere delen, dat heeft natuurlijk veel voordelen omdat daarbij de instel- en positiemogelijkheden veel uitgebreider zijn. Met name bij behandelingen of onderzoeken waarbij de behandelbank regelmatig versteld dient te worden is het van belang dat men dit elektrisch kan doen. Wanneer men met veel verschillende patiënten werkt kan het elektrisch verstellen van de behandelbank veel tijd besparen.
Optioneel is de elektrische behandel- en massagetafel uit te bereiden met een 3-delig hoofdgedeelte. Dit zorgt tijdens therapie of massage behandelingen voor een comfortabele positie van de schouders, nek en rug van de patiënt. Afhankelijk van de armlengte van de patiënt kan de positie van de armsteunen in hoogte worden aangepast voor een geheel ontspannen positie. De armsteunen kunnen tegelijkertijd en met één hand worden versteld.

Verschillende types elektrische behandelbanken

Binnen de elektrische behandelbanken zijn eindeloos veel mogelijkheden. Van een simpele basic onderzoekstafel zoals bijvoorbeeld de Novak M ETS tot de zeer uitgebreide 8-delige therapie tafel van Novak M, de TTS8 behandelbank.
Zijn deze uitgebreide mogelijkheden wat te veel voor uw praktijk? Dan raden wij een onderzoeks- of behandeltafel aan met wat minder opties, of bijvoorbeeld een hydraulische behandelbank. Bent u wel op zoek naar een verstelbare tafel maar heeft men geen toegang tot een stroompunt? Ook dan kunt u beter kiezen voor de hydraulisch verstelbare behandelbank.