Behandelbanken voor fysiotherapie

Het grootste deel van een fysiotherapiebehandeling vindt altijd plaats aan de behandelbank. Daardoor is de eerste indruk van het behandeltraject van een patiënt op of rond de behandeltafel. Uit onderzoek is gebleken dat het vertrouwen in de behandeling en de beoordeling ervan mede wordt bepaald door de therapeut zelf, maar ook door de inrichting van een fysiotherapie praktijk. Een behandelbank is natuurlijk het middelpunt van de behandelkamer en daardoor ook bepalend voor het vertrouwen van de patiënt.

De juiste fysiotherapie behandeltafel kopen voor uw patiënt

Omdat men de patiënten ontvangt in de behandelkamer bepaalt een behandeltafel ook de look & feel van de ruimte en daarmee van de gehele fysiotherapiepraktijk. Niet alleen voor de behandelaar maat ook voor de patiënt is het van belang om de ruimte zo prettig mogelijk in te delen. Een goede behandeltafel helpt bij een harmonieuze inrichting. Niet alleen comfortabel materiaal maar ook de kleur van de behandeltafel voor uw fysio praktijk kan daarom belangrijk zijn.
Het is belangrijk om de kuiste keuze te maken wanneer u ervoor kiest om een nieuwe behandeltafel aan te schaffen. De patiënt moet zichzelf op zijn gemak voelen en uiteraard op de juiste manier kunnen liggen. Deze factoren spelen mee om een goed resultaat te behalen voor de behandeling. Met het award winnend design van de Novak M behandelbanken is dat mogelijk!

De aanschaf van een nieuwe fysiotherapie behandeltafel bepaalt voor een groot deel hoe de praktijk er de komende 10 tot 15 jaar uit gaat zien. Dat is nogal wat. Of u als praktijk wel of niet voorop wilt lopen is tot daaraan toe, maar achterlopen wilt u zeker niet. Het is daarom aan te raden om niet een behandeltafel te kiezen zoals u nu al heeft. Stilstand is achteruitgang. Wij raden u daarom aan om goed te kijken naar alle opties en innovaties, denk goed na wat al die mogelijkheden voor u kunnen betekenen. Van een betere keuze voor een fysiotherapie behandeltafel heeft men immers jarenlang plezier!

Hygiëne van een fysiotherapie behandelbank

Belangrijk bij een goede behandelbank zijn comfort, de juiste instelmogelijkheden en hygiëne. Dat laatste is natuurlijk van zeer groot belang in een omgeving als een fysiotherapie behandelkamer. Zeker in deze tijd is het steeds belangrijker geworden om een behandeltafel goed te kunnen reinigen. Alle behandeltafels voor de fysiotherapie voldoen aan hoge eisen qua hygiëne. Zo worden behandelbanken bijvoorbeeld schroefloos afgewerkt en worden grote delen afgewerkt met een krasbestendige coating die gemakkelijk schoon te maken is. Behandelbanken voor de fysiotherapie zijn voorzien van een ademgat in het hoofdgedeelte. Dat maakt het behandelen van patiënten in buikligging comfortabel. De bekleding is naadloos afgewerkt in rechte hoeken, ook dat vergemakkelijkt het reinigen van de tafel na een behandeling. De naden zijn getapet en gelast zodat vloeistoffen, oliën en lotions tijdens een fysiotherapie behandeling niet door kunnen dringen in de bekleding.

Fysiotherapie behandeltafels

Niet alleen de klanttevredenheid speelt een rol bij het imago van de fysiotherapiepraktijk, een bepalende factor zijn ook de medewerkers. Door als praktijkeigenaar te kiezen voor een topmerk behandeltafel ervaart de medewerker dat als respect en waardering. Een behandeltafel is een essentieel onderdeel voor een fysiotherapie behandeling en hierdoor één van de belangrijkste middelen in de behandelkamer. Een goede fysio behandeltafel is een belangrijke investering voor een behandelaar en/of therapeut. Daarom is het van belang dat de tafel duurzaam, gebruiksvriendelijk en van een goede kwaliteit is. Er zijn twee soorten behandeltafels: een inklapbare en/of draagbare behandeltafel of een vaste, elektrisch bedienbare behandeltafel.
In de fysiotherapie is een persoonlijke, professionele aanpak belangrijk. Comfort en functionaliteit is terug te vinden in alle behandeltafels. Omdat vaak grote druk wordt uitgeoefend tijdens een fysiotherapie behandeling hebben alle tafels een stabiel frame dat zelfs in de meest extreme posities niet buigt of beweegt.

Het instellen van een fysiotherapie behandelbank

Een behandelbank voor de fysiotherapie bestaat vaak uit meerdere delen. De simpelste uitvoering van de behandelbanken heeft twee verstelbare delen. De meest uitgebreide fysiotherapie behandelbank heeft wel 8 delen die individueel in te stellen zijn. En meerdelige behandelbank geeft meer mogelijkheden tot het plaatsen van patiënten in verschillende posities. Bij de keuze voor een verstelbare behandelbank kan men kiezen tussen een elektrisch verstelbare of een hydraulisch te bedienen behandelbank.

Fysiotherapie behandelingen op een behandelbank

Op de behandeltafel van Novak M kan je verschillende behandelingen uitvoeren. Fysiotherapie is zeer veelzijdig en dat is de behandelbank dus ook. Het behandelen van spieren, gewrichten en zenuwen in verschillende posities moet voor de behandelaar makkelijk lukken. Ook kan je de behandelbank zo instellen dat er op een comfortabele manier kan worden gemasseerd.

Houd bij de aanschaf van een behandelbank dus altijd rekening met de soorten behandelingen die erop plaats gaan vinden. Worden er bijvoorbeeld ook massages op uitgevoerd of wordt de behandelbank enkel gebruikt voor fysiotherapie behandelingen. Stel altijd de volgende vragen bij het kopen van een nieuwe behandelbank: Wie gebruikt de bank? Waar komt de behandelbank te staan? Waar wordt de behandelbank voor gebruikt en hoe intensief gaat de bank gebruikt worden. Afhankelijk van de antwoorden op die vragen vindt u in ons assortiment altijd een passende behandelbank.