Onderzoeksbank hydraulisch

Een onderzoeksbank moet aan verschillende eisen voldoen. Ergonomie is daarvan een belangrijk onderdeel. Een ergonomische behandelbank zorgt ervoor dat de behandelaar comfortabel kan werken op een voor hem perfect ingestelde hoogte. Daarom is het van groot belang dat een onderzoeksbank in hoogte verstelbaar is. Met een hydraulische verstelfunctie zet men de behandelbank eenvoudig in verschillende standen. Een hydraulische behandeltafel bestaan uit verschillende delen waarmee men de patiënt eenvoudig is de juiste houding kan positioneren.

Het verstellen van een hydraulische behandelbank

Een hydraulische behandelbank is uitermate geschikt voor (medische) onderzoeken, fysiotherapeutische behandelingen en/of massages. Om vast te stellen wat er aan de hand is met een patiënt is de hydraulische functie van de onderzoeksbank ideaal om te gebruiken. Door middel van een voetschakelaar kan de therapeut de behandeltafel gemakkelijk omhoog of omlaag verplaatsen. Alle hydraulische onderzoeksbanken hebben de mogelijkheid om de patiënt in verschillende posities te plaatsen. Het rugdeel of hoofdgedeelte van de onderzoeksbank is in verschillende hoeken in te stellen door middel van een gasveer hendel aan de hoofdzijde van de behandelbank.

Hydraulische behandeltafel: de voordelen

De hydraulische behandeltafel bestaat uit 2 delen, een hoofdgedeelte en een beengedeelte. Voordeel van deze onderzoekstafel is dat het hoofdgedeelte apart is in te stellen, dat is ideaal voor verschillende soorten onderzoeken, oefeningen of behandelingen. Door de afgeronde hoeken van de bekleding ontstaat een extra breed, plat ligoppervlak. Dat maakt deze hydraulische onderzoekstafel ideaal voor diverse oefeningen om de spieren te versoepelen of pijn te verminderen. De dikke, comfortabele vulling draagt bij aan een hoog patiënt comfort.

Hydraulische onderzoeksbank voor huisarts

Hydraulische onderzoeksbanken zijn sterk en betrouwbaar. Het voordeel van een hydraulische behandelbank of onderzoeksbank is dat er geen stroompunt nodig is om de bank op aan te sluiten. Dat maakt dat deze onderzoeksbank goed te gebruiken is voor iedere type fysiotherapie. Daarnaast is deze behandeltafel ook zeer geschikt als onderzoeksbank in bijvoorbeeld ziekenhuis of huisartsenpraktijk. Alle hydraulische behandeltafels zijn voorzien van een schokdempend systeem met 4 zwenkwielen. Met behulp van een voetbediening kunnen de wielen eenvoudig neergelaten worden om de behandeltafel gemakkelijk te kunnen verplaatsen.

Verschillende types hydraulische behandelbanken

Voor minder uitgebreide onderzoeken waarbij de patiënt voornamelijk ligt is bijvoorbeeld de Novak M ETS onderzoeksbank een goede keuze. Wanneer meer instellingen, zoals bijvoorbeeld het rechtop zitten van de patiënt, gewenst zijn dan is de Novak M ETSXL een geschikt model onderzoeksbank. Een hydraulsche behandelbank wordt vaak gezien als een instapmodel onderzoeksbank. Uiteraard is dat voor veel toepassingen al voldoende. Zijn echter meer instel mogelijkheden gewenst zoals bijvoorbeeld een Trendelenberg of Pli positie? Dan raden wij u aan om te kiezen voor een elektrisch verstelbare behandelbank.