Mitchell Ponseti

Mitchell Ponseti: oplossingen voor klompvoet

De originele clubfoot producten van MD Orthopaedics zijn toonaangevend in de behandeling van klompvoet, ofwel talipes equinovarus. Deze aangeboren afwijking kenmerkt zich door een abnormale draaiing van de voet die naar binnen en naar beneden gericht staat. De klompvoet braces zijn ontworpen voor continu gebruik, dag en nacht, om een constante en effectieve correctie van de voetstand te garanderen gedurende het hele behandeltraject.

Onze benadering waardeert de gevoelige voetjes van kinderen en zorgt ervoor deze te beschermen en te corrigeren met de beste klompvoetapparaten en AFO’s. Deze producten zijn specifiek ontworpen volgens de Ponseti-methode, gebruikmakend van decennialange kennis en ervaring, om een effectieve en verantwoorde behandeling te bieden. Onze producten bieden oplossingen voor zowel enkelvoudige klompvoet als meer complexe klompvoeten, altijd met hetzelfde doel: de beste ondersteuning en correctie volgens de Ponseti-methode.

AFO-systeem

Het AFO-systeem van MD Orthopaedics beschikt over een gepatenteerde constructie die garant staat voor zowel comfort als functionaliteit. De harde zool is ontworpen voor duurzaamheid, terwijl de zachte rubberen voering en het synthetisch leren lichaam met riemen flexibiliteit en comfort bieden. De hielpositie is eenvoudig te controleren door de twee gaten aan de achterzijde van de AFO. Dit schoentje wordt bevestigd aan de volledig verstelbare abductie bar, die conform het Ponseti-bracing protocol is en ingebouwde dorsaalflexie biedt voor maximale ondersteuning.

Informatie aanvragen Producten

Wat maakt Mitchell Ponseti zo uniek? 

De producten van clubfoot zijn ontworpen om klompvoet bij uw kind effectief te behandelen zonder chirurgische ingreep. Door de voet in de juiste positie te plaatsen, wordt een natuurlijk herstel bevorderd. Als distributeur informeren wij u graag over de nieuwste ontwikkelingen rondom de originele clubfoot producten van MD Orthopaedics. Wij staan klaar om de levering van deze belangrijke hulpmiddelen soepel en efficiënt te regelen, zodat uw zorgbehoeften volledig worden ondersteund.

Klompvoet, medisch bekend als talipes equinovarus, is een aangeboren afwijking waarbij de voet abnormaal gedraaid is. De exacte oorzaak van klompvoet is vaak onduidelijk, maar het wordt vermoedelijk veroorzaakt door een combinatie van genetische en omgevingsfactoren. Genetica speelt een belangrijke rol; het risico is hoger als familieleden deze aandoening ook hebben gehad. Daarnaast kunnen bepaalde omgevingsfactoren tijdens de zwangerschap, zoals roken of onvoldoende foliumzuur, de kans op klompvoet verhogen.

De behandeling van klompvoet begint meestal kort na de geboorte en is gericht op het corrigeren van de stand van voeten. De Ponseti-methode is hierbij de meest erkende en effectieve techniek. Deze methode bestaat uit het toepassen van gipsverbanden die geleidelijk de voeten in de juiste positie brengen, gevolgd door een kleine chirurgische ingreep (tenotomie) om strakke pezen te verlengen. Na deze correctie wordt een brace gebruikt om de resultaten te behouden, zoals de Mitchell Ponseti brace, die speciaal is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van de Ponseti-behandeling. Deze brace helpt bij het stabiliseren van de voet in de juiste positie, vooral tijdens de groei en ontwikkeling van het kind.

Braces en aangepaste schoenen zijn van groot belang voor de behandeling en het beheer van klompvoeten, ofwel talipes equinovarus. Deze orthopedische hulpmiddelen zijn nodig voor het behouden van de juiste voetpositie na initiële correcties, zoals uitgevoerd met de Ponseti-methode. Klompvoet braces, zoals de Mitchell Ponseti brace, zorgen voor stabiliteit en voorkomen terugval door de voet in de juiste stand te houden. Deze braces worden vaak langdurig gebruikt, vooral tijdens het slapen, om ervoor te zorgen dat de correctie behouden blijft tijdens de groeifasen van een kind. Aangepaste schoenen voor klompvoeten bieden extra ondersteuning en comfort, aangepast aan de specifieke voetvorm, zodat de kans het grootst is voor een succesvolle langetermijnbehandeling en voetontwikkeling.

Klompvoet kan onbehandeld leiden tot vervelende langetermijngevolgen, zoals abnormale looppatronen, pijn en beperkte mobiliteit. De ernst van de klompvoet kan variëren, wat invloed heeft op de behandeling en de prognose. Lichtere gradaties kunnen vaak effectief worden gecorrigeerd met minder invasieve behandelingen, zoals braces en fysiotherapie, terwijl ernstige gevallen mogelijk uitgebreidere ingrepen vereisen, inclusief chirurgie. Vroege behandeling is belangrijk voor een gunstige prognose, waardoor veel kinderen met klompvoeten normaal kunnen lopen en actief kunnen zijn zonder beperkingen. Het tijdig adresseren van deze aandoening kan de impact op de levenskwaliteit aanzienlijk verminderen.

Bij baby’s wordt klompvoet vaak direct na de geboorte gediagnosticeerd door fysieke inspectie. De behandeling van klompvoet moet meestal binnen de eerste weken na de geboorte starten om de beste resultaten te behalen. De Ponseti-methode is de standaardbehandeling voor baby’s met klompvoet en begint met het aanleggen van gipsverbanden. Deze gipsverbanden worden elke paar weken vervangen om de voeten geleidelijk naar de juiste positie te corrigeren. Na deze initiële fase wordt een brace gedragen, vaak tot de leeftijd van vier jaar, om de correctie te behouden. Deze vroege en doorgaande interventie helpt bij het minimaliseren van toekomstige beperkingen en bevordert normale voetontwikkeling.

Maak een afspraak met een van onze specialisten. Wij komen graag vrijblijvend bij u langs voor een demonstratie.