Medical taping

Medical taping

Medical taping en hooikoorts

Wat is hooikoorts?

Hooikoorts is een vorm van allergie. Het is de alledaagse term die wordt gebruikt om deze allergische klachten te beschrijven. Rhinitis is de medische naam voor de allergie. 1 op de 8 mensen in Europa lijdt aan een graspollen- of boompollenallergie. Mensen die last hebben van de allergie is overgevoelig voor bepaalde soorten stuifmeel van grassen, planten, bomen of (on)kruiden. De klachten kunnen gedurende het bloeiseizoen van de berk of het gehele voorjaar en zomer aanhouden. Met name op warme dagen met een matige wind. De klachten ontstaan wanneer het stuifmeel via de slijmvliezen van de ogen en de luchtwegen het lichaam binnenkomen. De klachten variëren per patiënt.

Medical taping wordt steeds belangrijker bij het behandelen van hooikoorts.

Kinesiologietape en hooikoorts

Niet alleen de handige tips en de vele hulpmiddelen helpen tegen de allergische reactie van hooikoorts. Tegenwoordig is er nog een andere oplossing om de klachten te reduceren, namelijk medical taping.

Medical taping wordt steeds belangrijker voor preventie en effectieve behandelingen voor hooikoorts.  Dit kan door middel de kinesiologietape op een bepaalde manier aan te brengen op de rug en borst waarbij het bloedcirculatiesysteem meer ruimte heeft om zijn werk te doen. De luchtwegen worden daardoor vrijer, zodat het benauwde gevoel minder is.

De kinesiologietape beïnvloedt de hulpademhalingsspieren en via het zenuwstelsel ook het longgebied. Met de tape worden de klachten gereduceerd voor een langere periode. Meerdere behandelingen gebruikt kunnen er zelfs voor zorgen de allergie wegblijft.

Medical taping

Bij medical taping is het belangrijk dat de huid schoon en vetvrij is. De patiënt kan zelf een kleur uitkiezen waarmee getapet wordt. Het resultaat is na een keer tapen al positief. Dat is gebleken uit evaluaties. Om de klachten nog verder af te laten nemen kan medical taping na een week nogmaals worden toegepast. Wanneer het gewenste resultaat nog niet behaald is kan er voor gekozen worden om voor de derde keer te tapen na twee weken.

Gebruik van medical taping tijdens hooikoorts

Het is aan te raden om de kinesiologietape, of wel medical taping, aan te brengen voor het begin van het hooikoortsseizoen. De klachten variëren bij iedere patiënt verschillend met verschillende allergieën ervan, daarom is het voor ieder persoon anders.

Het is daarnaast belangrijk om de juiste kinesiologietape te gebruiken. Het is van essentieel belang dat er gebruikt van gemaakt wordt van een kwalitatief hoogwaardige tape en dat het beschikt over een sterke kleefkracht. Ook is het belangrijk dat de tape beschikt over een krachtige lijmlaag en is gemaakt van hele fijne organische katoenen vezels. Het is de bedoeling dat de tape over een langere periode gedragen kan worden. Een kwalitatief goede tape mag absoluut niet loslaten tijdens intensief bewegen, zweten of zwemmen.

Lomed biedt een breed assortiment van verschillende soorten tapes van Darco aan. Voorbeelden hiervan zijn de kinesiologie tape en foam underwrap tapes. Deze tapes kunnen gebruikt worden voor mensen die sporten, voor verkoeling bij blessure en bij hooikoorts. De sterke tape heeft een rekbaarheid van 140% en biedt een goede steun.

Klik hier om ons assortiment te bekijken.

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Stel hier uw vraag
Stel hier uw vraag
Problemen, komt u ergens niet uit? wij zien hier om u te helpen!
Verbinden...
Laat een bericht achter en wij reageren hier zo spoedig mogelijk op.
Momenteel zijn wij in gesprek met een andere bezoeker van de website.
:
:
:
Welkom bij Lomed Nederland. Is er iets onduidelijk voor u? laat dan hier een bericht achter en er word direct contact opgenomen met onze sales afdeling.
:
:
De chat is geëindigd.
Was dit gesprek nuttig? Beoordeel deze chat sessie
Goed Slecht
X