Workshop neopreen najaar

Workshop neopreen najaar

Workshop Neopreen bij Lomed

Wist je dat neopreen goed te gebruiken is bij isolatie doeleinden? Zo worden wetsuits en duikpakken gemaakt met neopreen.

Jaarlijks organiseren wij verschillende workshops in ons leercentrum voor onder andere gipsverbandmeesters, handtherapeuten, fysiotherapeuten en ergotherapeuten.

Ook dit jaar hebben wij workshops georganiseerd voor fysio- en ergotherapeuten in ons eigen trainingscentrum. Neopreen is daar één van. Lees hieronder hoe zo een workshop verloopt!

Deze workshop wordt gegeven door sales en productspecialst & fysiotherapeut, Simone Dillen en fysio- en handtherapeut, Hanneke Rutten. Om kennis te maken met elkaar beginnen we de dag met iets vertellen over Lomed Nederland, wat wij doen en waar wij voor staan. Lomed is een distributeur van Europese én Amerikaanse merken, daarbij ontwikkelen wij zelfstandig producten welke tegemoetkomen aan de vraag uit de diverse marketen.

Laten we beginnen met de workshop Neopreen!

Na kennis te hebben gemaakt gaan we wat theorie behandelen met betrekking op Neopreen. Wat het nou precies is en wat de eigenschappen daarvan zijn. Verder worden de indicaties van Neopreen besproken. Dit product kan gebruikt worden bij ellenboog contracturen, artrose en reuma. Daarna gaan we de benodigdheden bespreken voor het maken van een spalk. De benodigdheden zijn o.a. marker, scherpe schaar, neopreenlijm, strijkijzer, cilinder en natuurlijk neopreen. Bekijk hier ons assortiment.

Workshop-lomed-4

Na het bespreken van theorie kunnen we aan de slag! Om te beginnen werken we een stappenplan uit waarmee we gaan werken. Het stappenplan bestaat uit de volgende onderdelen: Doel van de spalk, juiste dikte van materiaal kiezen, patroon tekenen en knippen, materiaal bevestigen nacontrole en indien nodig aanpassen. We gaan beginnen met de vingerkoker. Hierna gaan we verder met de CMC-spalk.

Tijd voor pauze!

Na het afronden van de vingerkoker en CMC-spalk is het tijd voor lunch. De lunch is geheel verzorgd door ons en bevat diverse belegde broodjes, salades en drinken. Tijdens de lunch krijg je de tijd om even bij te komen en te evalueren wat je er tot nu toe van vindt en wat je geleerd hebt. Na de gezellige en heerlijke lunch gaan we weer verder.

Aan de slag met de praktijk

We gaan aan de slag met de (duim) pols spalk en palmprotector/trigger finger spalk. Bij een polsspalk kunt u kiezen tussen met en zonder duim. Deze spalk wordt gebruikt bij Carpaal Tunnel syndroom, persisterende oedeem, M. Quervain, abnormale tonus of ondersteuning. De palmprotector wordt gebruikt bij compressieklachten of bescherming. Deze spalk kan verstevigd worden met thermoplast.

Einde workshop Statische Spalken

Aan het eind van de workshop gaan we aan de hand van een quiz op een ludieke wijze kijken wat je er van opgestoken hebt!

Foto galerij

En dan zit dag er bijna op. Als afsluiting ontvang je nog een aantal tips & tricks en een goed gevulde goodiebag, zodat je thuis meteen aan de slag kunt. Interesse of vragen? Wij beantwoorden ze graag!

Ook mooi meegenomen is dat de workshop statische spalken geaccrediteerd wordt met minimaal 6 accreditatiepunten (afhankelijk van de beroepsgroep).

Schrijf jezelf nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het Lomed Niews

Meld je nu aan! Dit wil je toch niet missen?

Ga terug naar het overzicht

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Stel hier uw vraag
Stel hier uw vraag
Problemen, komt u ergens niet uit? wij zien hier om u te helpen!
Verbinden...
Laat een bericht achter en wij reageren hier zo spoedig mogelijk op.
Momenteel zijn wij in gesprek met een andere bezoeker van de website.
:
:
:
Welkom bij Lomed Nederland. Is er iets onduidelijk voor u? laat dan hier een bericht achter en er word direct contact opgenomen met onze sales afdeling.
:
:
De chat is geëindigd.
Was dit gesprek nuttig? Beoordeel deze chat sessie
Goed Slecht
X