Workshop Orficast najaar

Workshop Orficast najaar

Workshop Orficast bij Lomed

De meest bezochte workshop van het jaar!

Jaarlijks organiseren wij verschillende workshops in ons leercentrum voor onder andere gipsverbandmeesters, handtherapeuten, fysiotherapeuten en ergotherapeuten.

De Workshop Orficast wordt gegeven door Simone Dillen (Productspecialist bij Lomed Nederland en Fysiotherapeute) en Claudette Schreuder (Handtherapeute).

Start Workshop Orficast met een stukje theorie

Na een korte kennismaking gaan we aan de slag met de theorie en de praktische invulling van de dag. De onderstaande basisspalken zullen gedurende de dag aanbod komen, te denken aan een Full Finger Wrap, Malletspalk, Oval-8, Yoke, CMC-immobilisatiespalk en verschillende Duim-polsspalken. We vinden het belangrijk om aandacht te besteden aan verschillende casuïstieken om de workshop zo goed mogelijk aan te laten sluiten binnen het praktijkveld. Dus heb je interessante vragen, stel ze gerust! We maken tijdens deze workshop gebruik van Orficast, Thermoplastisch materiaal en Neopreen.

Enkele theoretische aspecten die aanbod komen zijn:

– Wat is Orficast en wat maakt het uniek
– Werkingswijze
– Basisprincipes met betrekking tot het maken van spalken
– Tips en handige weetjes

Orficast is meer dan orthopedisch materiaal

Orficast-tips-1

Lees hier wat je allemaal kunt doen met Orficast!

En nog veel meer, oké genoeg over het theoretische deel. We gaan aan de slag!

Aan de slag met de praktijk

We starten met de Full Finger wrap, zo kan iedereen kennismaken met het materiaal. Om te beginnen worden de benodigdheden doorgenomen zoals een waterbak en een dry oven. Het doel van de Full Finger Wrap en welke andere materialen daarvoor nodig zijn. Na het succesvol afronden van de Full Finger Wrap gaan we verder met onder andere de Mallet Finger Orthosis, de Oval 8 of Anti-Swan Neck Orthosis. De Mallet Finger Orthosis wordt gebruikt voor immobilisatie DIP flexie. De Oval 8 vingerkoker wordt gebruikt voor immobilisatie hyperextensie PIP. Het product die hier het meest bij wordt gebruikt is de Orficast tape of Orficast MORE. Bekijk hier de tape die wij aanbieden van Orfit.

Tijd voor pauze!

Tijd voor pauze! Om 12:30 ontvangen wij alle deelnemers graag in onze lounge voor een goed verzorgde lunch. Even ontspannen na een ochtend hard werken. Om 13:30 gaan we weer aan de slag met onder andere Orfit Vlinderspalk en de CMC 1 immobilisatie spalk oftewel de wikkeltechniek. Het laatste onderdeel zijn Duim-polsspalken, dit kan worden aangelegd bij Carpaal Tunnel syndroom, persisterende oedeem, abnormale tonus, scafoid fractuur en bijvoorbeeld bij Quervain klachten.

Einde workshop Orficast

Aan het eind van de workshop gaan we aan de hand van een quiz op een ludieke wijze kijken wat je er van opgestoken hebt!

Foto galerij

En dan zit dag er bijna op. Als afsluiting ontvang je nog een aantal tips & tricks en een goed gevulde goodiebag, zodat je thuis meteen aan de slag kunt. Interesse of vragen? Wij beantwoorden ze graag!

Ook mooi meegenomen is dat de workshop Orficast geaccrediteerd wordt met minimaal 6 accreditatiepunten (afhankelijk van de beroepsgroep).

Schrijf jezelf nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het Lomed Niews

Meld je nu aan! Dit wil je toch niet missen?

Ga terug naar het overzicht

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Stel hier uw vraag
Stel hier uw vraag
Problemen, komt u ergens niet uit? wij zien hier om u te helpen!
Verbinden...
Laat een bericht achter en wij reageren hier zo spoedig mogelijk op.
Momenteel zijn wij in gesprek met een andere bezoeker van de website.
:
:
:
Welkom bij Lomed Nederland. Is er iets onduidelijk voor u? laat dan hier een bericht achter en er word direct contact opgenomen met onze sales afdeling.
:
:
De chat is geëindigd.
Was dit gesprek nuttig? Beoordeel deze chat sessie
Goed Slecht
X