Workshop Statische Spalken najaar

Workshop Statische Spalken najaar

Workshop Statische Spalken bij Lomed

Statisch spalken is één van de workshop Lomed Nederland jaarlijks organiseert.

Jaarlijks organiseren wij verschillende workshops in ons leercentrum voor onder andere gipsverbandmeesters, handtherapeuten, fysiotherapeuten en ergotherapeuten.

Deze workshop wordt gegeven door sales en productspecialist & fysiotherapeut Simone Dillen en handtherapeut Claudette Schreuders. Om de dag te beginnen wordt er eerst iets verteld over Lomed Nederland, wat we doen en waar we voor staan. Lomed Nederland is een distributeur van Europese én Amerikaanse merken, daarbij ontwikkelen wij zelfstandig producten welke tegemoetkomen aan de vraag uit de diverse markten.

Start Workshop Statische Spalken met een stukje theorie

Na kennis te hebben gemaakt met elkaar gaan we aan de slag met de theorie. De theorie zal beginnen met een uitleg over de materialen waarmee we gaan werken. De materialen zijn Neopreen, Thermoplast en Orficast. Verder wordt er op de eigenschappen en het doel van de materialen in gegaan. Voordat we aan de slag kunnen gaan met het maken van de spalken nemen we nog even de handen door. Hand plooien, handarches en de posities ervan. Ook komt de polsspalk aanbod. Bekijk onze spalkmaterialen hier.

Tijd voor een uitgebreide lunchpauze!

Tijd voor lunch! Na het harde werken staat er om 12:30 een welverzorgde uitgebreide lunch klaar in onze lounge. De lunch bestaat uit broodjes met diverse beleg, salades en drinken. Na de lunch gaan we weer verder met het maken van een rustspalk. Deze spalk biedt positionering of rust voor de pols, hand en vingers. Als laatste komt de Quervainspalk aan bod.

Oke het is tijd om aan de slag te gaan met de praktijk!

Na het doornemen van de theorie kunnen we nu aan de slag met het maken van de spalken. We beginnen met de mallet finger othosis. Dit is een strekpesletsel zone 1-2 spalk. Daarna gaan we verder met de vingerkoker. Deze wordt aangebracht bij contractuur, oedeem, deformatie of pijn. Na de vingerkoker gaan we door met de Orfit vlinderspalk die wordt gebruikt bij immobilisatie CMC en MP-gewricht en duim.

Einde van de workshop

Aan het einde van de workshop ontvang je een aantal tips & tricks van onze sales en productspecialist & fysiotherapeut en de handtherapeut.

U gaat naar huis met een hoop kennis, een goed gevulde goodiebag en 6,5 accreditatiepunten!

Heeft interesse of vragen? Wij zijn er om ze te beantwoorden.

Foto galerij

En dan zit dag er bijna op. Als afsluiting ontvang je nog een aantal tips & tricks en een goed gevulde goodiebag, zodat je thuis meteen aan de slag kunt. Interesse of vragen? Wij beantwoorden ze graag!

Ook mooi meegenomen is dat de workshop Orficast geaccrediteerd wordt met minimaal 6 accreditatiepunten (afhankelijk van de beroepsgroep).

Schrijf jezelf nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het Lomed Niews

Meld je nu aan! Dit wil je toch niet missen?

Ga terug naar het overzicht

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Stel hier uw vraag
Stel hier uw vraag
Problemen, komt u ergens niet uit? wij zien hier om u te helpen!
Verbinden...
Laat een bericht achter en wij reageren hier zo spoedig mogelijk op.
Momenteel zijn wij in gesprek met een andere bezoeker van de website.
:
:
:
Welkom bij Lomed Nederland. Is er iets onduidelijk voor u? laat dan hier een bericht achter en er word direct contact opgenomen met onze sales afdeling.
:
:
De chat is geëindigd.
Was dit gesprek nuttig? Beoordeel deze chat sessie
Goed Slecht
X