Novak M – Breng de behandeling naar een hoger niveau

Altijd een passende behandeltafel voor uw behandelkamer

Novak M TTS3 behandeltafel award
Informatie aanvragen

25+

Modellen verkrijgbaar

4500+

Therapeuten werken met Novak M

9.2

Totaal score

Tijdloos design, meerdere modellen bekroond met Reddot design award 2020
Volledig naar uw wensen samen te stellen
✔ Hoogwaardige bekledingsmaterialen
Eenvoudig te reinigen
Stevige en stabiele behandeltafel
✔ Dubbellaags flexibel luchtdoorlatend schuim
Comfortabel voor uw cliënten
✔ Verkrijgbaar in verschillende kleuren
✔ Novak M beschikt over een uitgebreid assortiment

Informatie aanvragen
Novak M TTS3 behandeltafel award

25+

Modellen verkrijgbaar

45000+

Fysioherapeuten werken met Novak M

9.2

Totaal score

Logo Novak M

Novak M behandeltafel Therapie S3 is een unieke 3-delige behandelbank met veel mogelijkheden.

Novak M / Bring treatment to a higher level

Waar staat Novak M voor?

Novak M is sinds 1979 actief in het produceren van behandeltafels en onderzoektafels die zorgprofessionals en cliënten helpt om de behandeling naar een hoger niveau te tillen. Met jarenlange ervaring streeft Novak-M ernaar om branchekennis te combineren met innovatieve technologie. Via een gedegen, wereldwijd distributienetwerk, waar ook Lomed onderdeel van uit maakt wordt intensief samengewerkt om te voldoen aan de hoge kwaliteitseisen uit de markt.

Onderzoekstafels

De onderzoekstafels van Novak M zijn erg geschikt voor gebruik in in een ziekenhuis, bij een fysiotherapeutische behandeling of tijdens ergotherapie.  Deze behandelbanken zijn door o.a. de elektrische ondersteuning veilig, gemakkelijk en snel in de juiste behandelingspositie te plaatsen.

Novak M onderzoekstafels

Behandeltafels

Novak M beschikt over een breed assortiment aan behandeltafels. Deze behandeltafels zijn geschikt voor fysiotherapeuten en ergotherapeuten. Een behandeltafel bestaat net als een massagetafel vrijwel altijd uit meerdere zones of delen. Deze delen kunnen zelf ingesteld worden, waarbij het hoofdgedeelte rechtop kan worden gezet zodat deze tafels geschikt zijn bij schoonheidsbehandelingen.

Tijdens een behandeling kan er  een tafel het zwaar te verduren krijgen, daarom is een stabiele massagetafel een must voor iedere therapeut of behandelaar.

Novak M MTS3 behandeltafel

Stel uw eigen Novak M behandeltafel samen!

Klik op de afbeelding om naar de configuratie te gaan

Benieuwd naar de mogelijkheden van uw nieuwe Novak M behandeltafel? Stel deze dan samen in de unieke configurator. Bijvoorbeeld de Novak M, model TTS3. Klik op de afbeelding om naar de configuratie te gaan.

Configuratie Novak M

Vragen en antwoorden

Het verschil tussen beide type behandeltafels is terug te vinden de instelmogelijkheden. De TTS tafels zijn leverbaar met drie of meer secties en hebben uitgebreidere instelmogelijkheden. Zo is de beensectie naar beneden in te stellen waardoor de tafel in een zogeheten “pli stand” geplaatst kan worden. Kijkend naar materiaalgebruik zijn beide types gelijk.

Naast behandeltafels zijn er ook onderzoektafels verkrijgbaar. Deze laatst genoemde wordt standaard geleverd met een 6 cm dikke padding (optioneel 8cm) en bij enkele modellen wordt naast de circulaire voetbediening ook een handbediening geleverd. Daarnaast zijn onderzoekstafels uit te breiden met diverse accessoires. Vooral voor gebruik in huisartspraktijken raden wij de onderzoekstafel aan.

Het aantal ligdelen heeft ook invloed op de instelmogelijkheden van de onderzoeks- of behandeltafel. Hoe meer ligdelen, hoe meer instelmogelijkheden de tafel heeft. Heeft u uiteenlopende behandeltechnieken, overweeg dan om voor een tafel te kiezen met tenminste 3 delen en TTS uitvoering. Natuurlijk bieden armsteunen in de hoofdsteun een toegevoegde waarde.

Het gebruik van de armsteunen wordt als een voordeel gezien wanneer de patiënt in een buik liggende houding op de behandeltafel ligt. Uit ervaring is gebleken dat door het gebruik van de armsteunen de patiënt een comfortabeler en meer ontspannen houding aan kan nemen. Dit geeft u als behandelaar de mogelijkheid om bijvoorbeeld beter de spanning in de spieren te ervaren zeker van de nek en schouder. De behandeltafels van Novak M kunnen geleverd worden met armsteunen voorzien van een synchroon verstellen. Hierdoor kunt u beide armsteunen met slechts één handeling traploos instellen.

In de dagelijkse praktijk wordt voornamelijk gebruik gemaakt van de 65cm. Vanwege de unieke vormgeving van het liggedeelte met rechtopstaande randen heeft de tafel al de maximale ligoppervlakte binnen de bestaande afmeting.  Dit is prettig voor de patiënt én de behandelaar. Heeft u een doelgroep dat vooral bestaat uit oudere of onzekere patienten? Kies dan voor een bredere tafel van 75 cm. Dit verhoogd het gevoel van veiligheid nog meer.

De tafels worden standaard met een 8cm dikke, naadloze bekleding geleverd met een twee laagse foam. Dit zorgt voor nog meer comfort voor de patiënt. Standaard kiezen we wel voor een stevige schuimsoort. Dit komt de fysiotherapie behandeling namelijk ten goede. Desgewenst kan er gekozen worden voor een zachtere schuimsoort. Wist u dat de gezichtsuitsparing standaard is voorzien van een zachtere traagschuimvulling? Dit voorkomt drukplekken op het gezicht.

Wilt u meer informatie over een Novak M behandeltafel?

Laat uw gegevens achter en wij nemen z.s.m. contact met u op!

    Wilt u meer informatie over een Novak M behandeltafel?

    Laat uw gegevens achter en wij nemen z.s.m. contact met u op!