Lomed is de hoofdleverancier voor de Orthopedie

Lomed is al jarenlang dé grootste leveranciers voor de orthopedie. Wij bieden producten aan van braces en spalken tot en met montage materialen en hoofdkussens. Na al die jaren ervaring kunnen wij onszelf nu dus echt specialisten noemen in deze markt.

Wat is de betekenis van orthopedie?

Orthopedie is een specialisatie dat afwijkingen en ziekten van het steun- en bewegingsapparaat behandelt. Eén op de drie Nederlanders krijgt te maken met klachten aan de gewrichten of de spieren. Bij pijnklachten of overbelastende bewegingen kan een patiënt door worden verwezen naar een orthopeed. Het woord is afgeleid uit twee Griekse woorden: “orthos” betekent recht en “paedos” betekent kind.

Wat is orthopedie?

Orthopedie richt zich op het steun- en bewegingsapparaat, oftewel het menselijk lichaam. Een orthopeed behandeld verschillende klachten. Van een schouder uit de kom tot een gebroken heup of klachten aan de achillespees. Een orthopeed richt zich op het verminderen van pijnklachten en bevordert het bewegen.

Lomed werkt al jaren samen met klinieken in de orthopedie

Al jaren werken wij samen met verschillende orthopedische klinieken door heel Nederland. Dit doen we met veel plezier en succes! De orthopeed vraagt en wij leveren. Dit in de vorm van topkwaliteit producten en persoonlijke service. Zo streven wij naar een sterke samenwerking met onze klanten. De nauwe samenwerking biedt ons de kans om ons assortiment continue aan de vraag aan te passen.

Heeft u last van SAPS? Orthopedie kan uw schouder lasten behandelen

Subacromiaal pijnsyndroom is één van de meest voorkomende schouderklachten bij volwassenen. De pijn wordt voornamelijk voelbaar bij het optillen van de arm. De pijn ontstaat door overbelasting, veroudering of beschadiging aan de pezen. Nadat de orthopedisch chirurg samen met de fysiotherapeut een diagnose opstelt, volgt er eerst een conservatie behandeling. Daarna kan een operatieve behandeling ter sprake komen. Een voorbeeld van een product die gebruikt kan worden voor en na een operatie is onze schouder abductie prothese. Dit product is in te stellen op verschillende hoeken voor zowel links als recht. Dit product zorgt ervoor dat de schouder niet hoeft te bewegen waardoor herstel wordt bevorderd en pijn wordt verminderd.

orthopedische producten

Bent u op zoek naar een orthopedisch kussen?

Bent u opzoek naar een orthopedisch kussen? Bij Lomed hebben wij precies waar u naar zoekt. Wij hebben verschillende soorten kussens die elk een andere functie dienen. Voorbeeld is een hoofd kussen die de nek extra goed ondersteunt.

Hulpmiddelen voor de orthopedie voet

Lomed heeft verschillende producten voor orthopedische voeten van de beste merken om een goede kwaliteit te garanderen. Ons assortiment bestaat uit een groot aanbod van zowel ortheses als spalken. Een voorbeeld van een onze producten is de toe spreader. Zoals de naam al zegt spreidt het product de tenen. Dit word gedaan op een comfortabele manier door het zachte materiaal. Dit product wordt aangeraden om te gebruiken bij hallux valgus. Wilt u meer informatie over ons aanbod? Neem dan gerust contact met ons op.

orthopedie voet hulpmiddel

Orthopedische producten voor de knie

Orthopedische producten voor de knie zijn voornamelijk ortheses en braces. Deze zorgen ervoor dat het gewricht beter wordt ondersteund of minder hoeft te bewegen. Zo wordt het herstel proces wordt bevorderd. Neem contact op met één van onze specialisten of de klantenservice als u ergens nog vragen over heeft.

Bekijk ons aanbod van orthopedie schoenen

Ons assortiment orthopedie schoenen bestaat voornamelijk uit het merk Darco. Darco is een van de beste fabrikanten op gebied van orthopedische voet- en enkelproducten. Denk hierbij aan gipsverbandschoenen, walkers, postoperatieve schoenen en off loadings-oplossingen. De producten van Darco worden ontwikkeld in samenwerking met medisch specialisten over heel de wereld, daardoor ligt de kwaliteit zo hoog.

orthopedische schoen