Stel nu uw eigen Novak M fysiotherapie behandeltafel samen!

novak-banner-configuratie_870x242

Bent u op zoek naar een behandeltafel voor uw fysiotherapie praktijk? De behandelbanken van Novak M uit de S-line-serie hebben de Red Dot Design Award 2020 gewonnen. De tafels bieden volledige ondersteuning aan voor zowel behandelaars als hun patiënten. De combinatie van het eenvoudige, strakke ontwerp en de uitzonderlijke functionaliteit zorgt ervoor dat een behandeltafel van Novak M een toegevoegde waarde is voor iedere (fysiotherapie) praktijk.

Bent u van plan om een behandeltafel te kopen?
Bij Lomed kunt u hem helemaal zelf samenstellen

Een (nieuwe) behandeltafel is een flinke investering, het is daarom belangrijk dat de behandelbank helemaal aansluit op uw wensen. Novak M massage- en therapietafels zijn geheel naar eigen wens aan te passen. Zowel qua indeling, accessoires als kleur zijn de mogelijkheden eindeloos. Een behandeltafel van Novak M is eenvoudig zelf samen te stellen via de online configuratie. Bij het kopen van een behandeltafel dient men een keuze te maken.

Massagetafel en therapietafel

Waar tussen u kunt kiezen:

 • Massage- of therapie tafel
 • Aantal delen van de tafel
 • Breedte van de behandeltafel
 • Type hoogteverstelling
 • Accessoires
 • Kleur
Configureer uw eigen behandeltafel

Om u te helpen bij het kiezen van de juiste behandeltafel hebben we alles voor u op een rijtje gezet

Stap 1: Kies het model behandeltafel: massagetafel of (fysio)therapietafel?

Bij het kiezen van het juiste model behandeltafel is het van belang welk type behandelingen men gaat uitvoeren op de tafel. Afhankelijk van de behandeling heeft u een aantal verschillende instellingen nodig.

Wat is een belangrijke instelling voor de fysiotherapie?

Een belangrijke instelling voor de fysiotherapie is bijvoorbeeld de Pli-instelling. Dan betekent het dat het middendeel van de tafel omhoog gebracht kan worden in een soort ‘dakpositie’.

De therapietafels van Novak M hebben veel instelmogelijkheden

Waaronder de mogelijkheid om het beengedeelte in een hoek naar beneden te zetten. Is een Pli-instelling niet vereist maar worden bijvoorbeeld alleen massagebehandelingen uitgevoerd op de behandelbank? Dan is een massagetafel van Novak M wellicht al voldoende.

Pli-instelling

Stap 2: Kies het gewenste aantal delen waaruit de behandeltafel moet bestaan

Afhankelijk van de uit te voeren behandelingen kan men bepalen uit hoeveel delen de behandeltafel moet bestaan. U kunt zich voorstellen dat een 8-delige behandeltafel eindeloos veel instel mogelijkheden geeft tijdens een behandeling,

Maar heeft u al deze instellingen wel nodig?

Door goed te bedenken welke behandelingen uitgevoerd gaan worden kunt u eenvoudig bepalen hoeveel delen voor u voldoende zijn.

Therapy-table-presentation

Welke optie wordt het meest gekozen?

Een 3-delige behandeltafel samen met het synchroon bewegende hoofdgedeelte is de meest gekozen behandeltafel voor de fysiotherapie. Het 3-delige onderstel biedt de behandelaar de mogelijkheid om de patiënt naast een lighouding ook in een langzithouding te plaatsen.

Waarom het driedelig hoofdgedeelte?

Het driedelig hoofdgedeelte draagt bij aan ontspannen schouders, nek en rug wanneer de patiënt op de buik ligt. Beide armleuningen zijn tegelijkertijd synchroon verstelbaar. Het verstelmechanisme is geïntegreerd in het frame, waardoor men ook bij behandelingen zittend aan het hoofdgedeelte onbelemmerd toegang heeft tot de patiënt.

three-part-head-section

Stap 3 Kies de juiste breedte van de behandeltafel

De breedte van de behandelbank wordt gekozen op basis van het doel waar de tafel voor gebruikt gaat worden. Maar ook de lengte van de behandelaar kan hierbij een rol spelen. Een bredere tafel is het meest comfortabel voor de patiënt., men kan bijvoorbeeld gemakkelijker omdraaien of gaan verliggen.

Novak M TTS3 behandeltafel

Hoe is dit voor de behandelaar?

Voor de behandelaar daarentegen kan het met een bredere behandeltafel misschien wat lastiger zijn om de patiënt overal te bereiken. Wanneer het dus van de belang is om dichter bij de patiënt te kunnen behandelen dan is het misschien verstandiger om voor een smallere behandelbank te kiezen.

Stap 4 Kies de juiste hoogteverstelling voor uw behandelbank

Alle massage- en therapie behandeltafels van Novak M hebben een elektrische hoogteverstelling. Een elektrische behandelbank wordt aangedreven door een motor en is de bedienen door middel van hendel, voetpedaal of zelfs handschakelaar.

Wat is het verschil tussen elektrisch en hydraulisch?

De elektrische behandeltafel van Novak M kenmerkt zich door stabiliteit, gebruiksvriendelijkheid en comfort. De hoogte verstelling bevind zich aan de basis van de tafel en is eenvoudig met de voet te bedienen, zo heeft men de handen vrij voor de behandeling. De unieke ‘Circular Swith’ is van alle kanten van de tafel gemakkelijk te bedienen.

Circular-Switch-01

Wilt u graag een hydraulisch verstelbare behandeltafel kopen? Bekijk dan ons assortiment onderzoekstafels. Een hydraulische onderzoeksbank heeft, in tegenstelling tot de elektrische behandeltafel, geen stroom nodig om in hoogte versteld te worden. Door middel van een voetschakelaar kan de behandelaar de hydraulische tafel gemakkelijk omhoog of omlaag verplaatsen.

Stap 5 Kies de accessoires die bij uw wensen passen

Standaard zijn alle therapie en massagetafels voorzien van een ademgat met een bijpassende plug en de circular switch. Daarnaast zijn voor iedere tafel verschillende accessoires verkrijgbaar.

Afhankelijk van uw wensen kunt u kiezen uit

 • 3-delig hoofdgedeelte
 • Papierrolhouder
 • PVC cover voor het beengedeelte
 • Handschakelaar
 • Veiligheidsschakelaar
 • Batterij back-up

Stap 6 Kies de kleur die het beste bij u past

Kleuren kunnen bijdragen aan het ontspannen gevoel van uw patiënt. Omdat men de patiënten ontvangt in de behandelkamer bepaalt een behandelbank ook de look & feel van de praktijk inrichting en daarmee van de gehele fysiotherapiepraktijk. Alle Novak M behandeltafels zijn bekleed met hoogwaardig kunstleder en een 8 cm dikke comfortabele schuim vulling. U heeft keuze uit meer dan 35 kleuren!

kleurenwaaier_web

Onze specialisten staan voor u klaar!

Afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur kunt u de behandeltafel dus geheel naar eigen wens samenstellen en eventueel uitbreiden met extra accessoires. Dat alles doet u eenvoudig via de online configuratie die voor iedere tafel beschikbaar is. Komt u er niet uit? Bel gerust voor een persoonlijk en deskundig advies. Onze medewerkers staan altijd voor u klaar.

Heeft u hulp nodig voor het kiezen van de juiste behandelbank?

Of weet u al welke behandeltafel u wilt configureren? Kies dan de juiste behandeltafel of onderzoekstafel uit en configureer!

Laat uw gegevens achter en wij nemen snel contact met u op

  Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.