Push Sports Duimbrace

Heb jij behoefte aan ondersteuning van je middelste duimgewricht (MCP-1)? Ben je bijvoorbeeld gevallen, gebotst of heb je een bal ongelukkig gevangen en is het binnenste ligament van je gewricht gescheurd of beschadigd? Is de ontstane instabiliteit pijnlijk? Dan biedt de Push Sports Duimbrace uitkomst!

De Push Sports Duimbrace stabiliseert, ondersteunt en beschermt het duimgewricht (MCP-1). Hiermee biedt de brace uitkomst bij aanhoudende pijn aan de duim als gevolg van overstrekking van het duimgewricht door bijvoorbeeld een bal- of skiongeval. De Push Sports Duimbrace stabiliseert het gewricht waardoor het ligament de kans krijgt om te genezen. De banden in de brace ondervangen de speling die door beschadiging van de gewrichtsbanden is ontstaan. Door het dragen van de Push Sports Duimbrace behouden de duimgewrichten die niet beschadigd zijn hun bewegingsvrijheid. De banden van de duimbrace zijn individueel instelbaar, je kunt dus zelf bepalen in hoeverre je de buigbeweging van de duim wil beperken. Doordat het bandsysteem kruislings verloopt biedt het zijdelingse ondersteuning aan het duimgewricht. De Push Sports Duimbrace houdt de handpalm vrij voor eventuele sportattributen en past onder een ski-handschoen. Ook als er na genezing een restinstabiliteit blijft zorgt de duimbrace voor de nodige stabiliteit tijdens het sporten.

 

Producteigenschappen

 

De basis van de brace zorgt voor de juiste positionering én positiebehoud van het duimkapje en de niet-elastische band. Het duimkapje sluit comfortabel rond de duim en dient als ankerpunt voor de niet-elastische band, die op zijn beurt de bewegingen van de duimgewrichten beperkt. Deze beperking is individueel instelbaar.