Push Sports Enkelbrace 8

Heb je een licht instabiel of onzeker gevoel tijdens het sporten door een lichte verzwikking of vrijwel herstelde verzwikking? Dan is de Push Sports Enkelbrace 8 zeer geschikt voor jou.

 

De Push Sports Enkelbrace 8 biedt steun bij een lichte enkeldistorsie of bij een (vrijwel) herstelde enkeldistorsie. De ultradunne enkelbrace ondersteunt en stabiliseert de enkel middels de individueel instelbare elastische band die in de vorm van een 8 rond de enkel gewikkeld wordt en stevige compressie biedt. Hiermee ontstaat een veilig en beschermd gevoel. De TPU stroken die schuin over de voorvoet én rond de hiel lopen, verhogen op deze plekken de elastische kracht van de basis van de brace. De TPU-stijgbeugel zorgt voor een proprioceptieve gewaarwording rond de hiel.

 

De Push Sports Enkelbrace 8 is uitermate geschikt bij sporten die een relatief gecontroleerde beweging kennen, zoals hardlopen. De Push Sports Enkelbrace 8 heeft een open instap waardoor deze zeer gemakkelijk aan te leggen is. Het slanke en lichte materiaal om de voet is vocht afdrijvend, voelt comfortabel en droogt snel.

 

De enkelbrace 8 stimuleert de proprioceptie en het anti-slip materiaal garandeert een goede verkleving aan de huid en laat geen tekenen op de huid achter. De Push Sports Enkelbrace 8 is ook zonder schoen functioneel, dus ook uitermate geschikt voor sporten die je zonder schoen beoefent.

 

Producteigenschappen

 

De basis van de brace sluit mooi aan op de voet en zorgt ervoor dat alle functionele onderdelen van de brace goed op hun plek blijven zitten. De elastische band biedt een aangename, individueel instelbare compressie en beperkt de inversiebeweging. In de rand van de brace zijn TPU-stroken verwerkt die dienen als verlenging van de elastische band. De kracht die de elastische band uitoefent wordt overgebracht op de voet, waardoor bij het starten van de wikkeling van de voet de laterale voetrand al omhooggetrokken wordt.