Push Sports Enkelbrace Kicx

Heb jij in het verleden je enkel verzwikt en wil je herhaling van enkelletsel voorkomen? Dan is de Push Sports Enkelbrace Kicx jouw brace! De brace stabiliseert je enkelgewricht en remt de inversiebeweging (verzwikking van je enkel).

De Push Sports Kicx is een kwaliteitsproduct van Push Sports, ontwikkeld door een team van ervaren specialisten in nauwe samenwerking met sporters. Uitmuntende vakkennis en meer dan 30 jaar ervaring in het ontwikkelen van braces zijn toegepast om tot een nieuwe standaard te komen. Het innovatieve ontwerp en de toepassing van state-of-the-art materialen biedt Push Sports Kicx naar huidig inzicht de best mogelijke bescherming tegen enkelverzwikking. Kicx maakt veilig sporten mogelijk.

Producteigenschappen

De Push Sports Kicx is ontwikkeld om de inversiebeweging te beperken (het naar binnen kantelen van de voet) en laat de eversiebeweging (naar buiten kantelen) grotendeels vrij. Door gebruik te maken van hoogwaardige elastische materialen sluit de brace nauw aan en biedt een aangename druk rondom het enkelgewricht. De functionele niet-elastische banden aan de buitenzijde van de brace zorgen voor een effectieve inversiebeperking. De banden zijn aan de verstevigde binnenzijde van de brace verankerd en verlopen op anatomisch verantwoorde wijze naar de laterale rand (buitenzijde) van het zooltje. Bij het naar binnen kantelen van de voet komen de banden op spanning en voorkomen dat de enkel verzwikt. Het ontwerp van de brace laat plantair- en dorsaalflexie (het buigen en strekken) in het enkelgewricht toe, waardoor de sportuitoefening niet onnodig wordt belemmerd. Door het slanke design is de enkelbrace zeer geschikt voor gebruik in sportschoeisel waaronder voetbalschoenen.

De Push Sports Kicx heeft een ruime instap, is eenvoudig aan te leggen en kan tijdens het sporten gemakkelijk worden bijgesteld. Voor optimaal draagcomfort wordt geadviseerd de brace over een dunne sok te dragen.