Push Sports Kniebrace

Heb je het gevoel dat je na je knieletsel wel weer het veld of de baan op kunt, maar heb je toch behoefte aan extra ondersteuning tijdens je sport? Heb je nog een licht instabiel of onzeker gevoel in je knie? Of heb je restklachten na bijvoorbeeld een meniscusoperatie of bandletsel of wordt je knie in jouw sport zwaar belast door veel wend- en draaibewegingen? Dan is de Push Sports Kniebrace zeer geschikt voor jou!

De Push Sports Kniebrace is een zeer comfortabele sportbrace die de knie ondersteunt middels een combinatie van kunststof en metalen baleinen aan de zijkant van het kniegewricht. Hierdoor wordt beweging van het kniegewricht in zijdelingse richting tegengegaan, waarbij buig- en strekbeweging van de knie gewoon mogelijk zijn. Deze vorm van scharnieren maakt dat er geen vast draaipunt wordt opgelegd. Het kniegewricht bepaalt dus zelf het buigpunt en wordt niet ongewenst belast. Rondom de knie en ook rond het boven- en onderbeen biedt de kniebrace een prettige, individueel instelbare druk, wat bijdraagt aan een goed gevoel van stabiliteit. In de kniebrace is een hoefijzervormig pelotte verwerkt die rondom de patella gepositioneerd wordt. Deze pelotte oefent druk uit op de kniepees en draagt bij aan het stabiliseren van de patella in zijdelingse richting. Het verloop van het powernet zorgt voor extra druk. Hierdoor wordt gedurende de gehele bewegingsrange druk rond de patella gegeven.

 

Door de goede pasvorm en het antislip materiaal aan de bovenrand zakt de brace niet af en is goed positiebehoud gegarandeerd. Het slanke en lichte materiaal voert het transpiratievocht weg waardoor de brace niet zweterig aanvoelt.

Ondanks de vele steunelementen heeft de Push Sports Kniebrace heeft een zeer slank design en past dus onder een normale broek. Omdat de baleinen zorgvuldig zijn weggewerkt is de brace ook veilig in gebruik bij contactsporten.

 

Producteigenschappen

 

De basis van de kniebrace biedt een aangename compressie rond de knie. De baleinen, aan beide zijkanten van de brace, kunnen maar in één richting buigen. Hierdoor wordt de knie in collaterale richting ondersteund. De buig- en strekbewegingen van de knie worden hierdoor minimaal beperkt. Het hoefijzervormige pelotte in de brace, die mooi aansluit rondom de patella, helpt de knieschijf te geleiden over het dijbeen. Hiermee worden pijnklachten voorkomen. Door het powernet, dat aan de onder- en bovenkant van het been gesloten wordt en instelbare compressie biedt, blijven de baleinen netjes aan de boven- en onderzijde bij het been. Tevens drukt het powernet het pelotte tegen de knieschijf aan voor een optimale ondersteuning.