Wanneer gebruik je een sportbrace?

  1. Bij blessures. Als je een blessure hebt opgelopen wil je niet alleen zo snel mogelijk van je blessure afkomen, je wil ook gauw terugkeren op de baan of in het veld. In de begeleiding van een arts of andere zorgprofessional is een sportbrace een effectief hulpmiddel.

 

  1. Ter preventie. Als je weer kunt gaan sporten wil je alles op alles stellen om dit ook te kunnen blijven doen. Je blessure is vrijwel genezen, de aangedane gewrichtsstructuren zullen echter nog geruime tijd zwakker blijven. Om te voorkomen dat je snel wéér letsel oploopt, kun je een sportbrace ter bescherming gebruiken. Ook bij grote belasting door zwaar of veelvuldig trainen kan het verstandig zijn om het gewricht extra te beschermen tegen blessures.

 

  1. Bij overbelasting. Veel blessures ontstaan door te veel, te zwaar of te onregelmatig trainen. Ook een verkeerde techniek of ondergeschikt sportmateriaal kan voor problemen zorgen. Bij overbelastingsletsels kan een brace een waardevol hulpmiddel zijn. Bij veel voorkomende overbelastingsklachten zoals de tennisarm of jumpers knee is de peesaanhechting geïrriteerd of zelfs ontstoken. De brace ontlast de aanhechting waardoor pijn vermindert.

Push Sports maakt gezond en veilig sporten mogelijk.