Whitepapers – Wij delen graag onze kennis met u!

Binnen Lomed vinden wij het van groot belang om zoveel mogelijk kennis te delen. Onze specialisten hebben hier voor een aantal whitepapers geschreven. Bij ons vind u whitepapers over:

  • AC-luxatie, immobilisatie spalken
  • Artritis en de daarbij geschikte orthesen
  • Orficast van Orfit
  • Immobilisatie voor traumatologie

Behandelingsopties bij een AC-luxatie

Zowel in de acute fase als bij de fysiotherapeutische behandeling is de behandeling van een AC-luxatie al jaren onderwerp van discussie.

Functioneel én cosmetisch herstel is voor de patiënt van essentieel belang, maar zijn beiden haalbaar met een conservatief behandelbeleid? Wat kunt u uw patiënt bieden naast een mitella en wat oefeningen? Alles over AC-luxatie leest u in deze whitepaper!

Gratis whitepaper
AC luxatie whitepaper

Artritis en orthesen

Artritis is een veelvoorkomende aandoening die meer dan 100 verschillende soorten gewrichtsaandoeningen omvat en die mensen van alle leeftijden kan treffen.

We geven u een korte inleiding over artritis, hoe het wordt gediagnosticeerd en we leggen uit hoe orthesen kunnen helpen bij cliënten die lijden aan deze veel voorkomende maar vaak verkeerd begrepen gewrichtsaandoening. In deze whitepaper geven we antwoord op al uw vragen over het behandelen van Artritis.

Gratis whitepaper

Immobilisatie voor traumatologie

Deze whitepaper is speciaal geschreven voor beginnende (fysio- en of hand)therapeuten maar kan zeker ook interessant zijn als opfriscursus voor gevorderde therapeuten.

We zetten de basisrichtlijnen voor immobilisatie-spalken voor traumatologie op een rij en praten over de thermoplastische materialen die kunnen worden gekozen voor specifieke ontwerpen.Daarnaast specificeren we enkele belangrijke basisprincipes waarmee rekening gehouden dient te worden bij het gebruik van thermoplastische materialen voor spalkdoeleinden.

Gratis whitepaper
Immobilisatie spalken traumatologie whitepaper

Orfit – Orficast

Deze whitepaper staat geheel in het teken van Orfit Orficast. Een uniek thermoplatisch materiaal voor het vervaardigen van (im)mobilisatie spalken. Door de nieuwe, textiel-achtige, structuur kan men met een klein rolletje al snel enkele spalken maken.

Het thermoplastische tape materiaal is licht, comfortabel en eenvoudig in gebruik. Ontdek alle voordelen, spalkmaterialen en spalkvoorbeelden in deze whitepaper!

Gratis whitepaper
Orfit-Orficast-whitepaperpng24