Darco schoenen verkrijgbaar bij Lomed

De schoenen van Darco zijn ontwikkeld in samenwerking met medische specialisten wereldwijd. Darco biedt ook medische schoenen voor diabetici en oplossingen op het gebied van sportgeneeskunde en fysiotherapie.

Ontdek het gehele assortiment

Bent u ook al overtuigd door Darco en bent u toe aan meer informatie?
Maak dan een afspraak en een van onze specialisten komt bij u langs!

Wat maakt Darco zo speciaal?

Darco concentreert zich op het ontwikkelen van de meest effectieve orthesen voor de pols- en enkelgewrichten door gebruik te maken van de nieuwste technologieën in productie en materialen. Daarnaast biedt Darco elastische tapes voor kinesiologie en therapeutische sokken.

Darco verzorgt nu de productie van de originele Mecron-productlijn. Deze lijn is o.a. gericht op postoperatieve en posttraumatische zorg m.b.t. spalken en verbanden voor ledematen en romp. De naam Mecron heeft internationale erkenning en een reputatie voor kwaliteit en comfort, ontworpen om de functie van het gehele bewegingsapparaat te behouden en te herstellen.

Welk type medische schoenen verkoopt Darco?

Darco biedt een verschillend assortiment. Darco biedt gipsschoenen, walkers en verbandschoenen. Onderstaand leest u een uitgebreide beschrijving over deze producten.

Darco gipsschoenen 

Darco biedt een verschillend assortiment. Darco dual relief gipsschoen biedt stabiliteit en verminderd de druk op de voet na een operatie. De schoen beschikt over een anti-slip zool en is gemakkelijk aan- en uit te trekken. De gipsschoen van Darco is universeel draagbaar en zeer comfortabel.

Darco walkers

De Relief Insert® Walker wordt gebruikt in combinatie met de bijgeleverde Relief Dual® Off-loading Shoe en is bedoelt om de voet en enkel te immobiliseren. Deze walker ondersteunt de biomechanische structuur van de voet en enkel en is comfortabel te dragen. Daarnaast is de walker eenvoudig aan te trekken met de gemakkelijke klittenband sluiting. Inclusief Relief Contour Insole.

Darco verbandschoenen 

Om druk op bestaande ulceraties en wonden in de voorvoet te voorkomen, kan het aantal klittenbandriemen vrij worden gekozen. Maximaal drie klittenbandriemen kunnen flexibel worden bevestigd en indien nodig worden ingekort. De Darco Commodus Open® kan individueel worden aangepast en kan daarmee in de behoeften van elke patiënt voorzien. Deze individuele aanpassingsmogelijkheid resulteert in een uitstekende therapietrouw van de patiënt.

De schoenen van Darco zijn ideaal om in te zetten voor de volgende blessures

Als het aankomt op het verhelpen van klachten aan de voorvoet middels een medische schoen is het zo dat er veel blessures in aanmerking komen voor een behandeling met de Darco schoen. Regelmatig komt het door overbelasting aan de voet wat veroorzaakt wordt door bijvoorbeeld te hard trainen of hardlopen.

Darco en Hallux Valgus

Met de speciale Darco schoenen voor Hallux Valgus is het super eenvoudig om uw voorvoet zo goed mogelijk te ondersteunen. De Darco Orthowedge medische schoenen zorgen ervoor dat u niet meer op de voorkant van de voet rust wanneer u zit of staat. Deze schoen is speciaal gemaakt voor ofwel je linker of je rechter voet.

Darco en diabetesvoet 

Het is mogelijk om te kiezen voor de medische schoen Darco Relief Dual. Deze medische schoenen zorgen voor stabiliteit, schok- en drukverdelen na operaties aan de voet waardoor de voet sneller kan herstellen. Het is ook een schoen die helpt bij het laten herstellen van diabetes wonden. De schoen beschikt over een dubbele zool techniek en kan zowel links als rechts gedragen worden.

Darco en Hamertenen

De Darco Orthowedge Pediatric is geschikt om in te zetten als voorvoet-ontlastende schoen bij kinderen, bij de postoperatieve behandeling van o.a. Hallux Valgus, hamertenen of andere voorvoetproblematiek. Verder kan de schoen ook ingezet worden bij de ontlasting van voorvoet ulcera. De schoen is specifiek ontwikkeld om de voorvoet te beschermen, door het merendeel van de druk van de voorvoet weg te halen gedurende de cyclus van het lopen.