BioSkin materiaal – Uniek op gebied van comfort, compressie en huidvriendelijkheid

De eigenschappen van materiaal zijn van groot belang bij de keuze van de juiste brace. Het gaat om een mix van de juiste compressie, mate van comfort en huidvriendelijkheid. Dit zijn bepalende factoren voor het succes van de brace. BioSkin weet dit als geen ander. Met in eigen beheer ontwikkelde materialen worden braces geproduceerd die een optimale ondersteuning bieden zonder concessies te doen aan comfort en de bewegingsvrijheid.

Het unieke en gepatenteerde BioSkin materiaal biedt uitstekende compressie op hoog niveau zonder de activiteit te beperken. Het materiaal is bijzonder dun en sluit mooi aan op de rondingen van het lichaam.

BioSkin is ook ademend en hypoallergeen. Transpiratie verdampt door het materiaal heen.Dit zorgt er ook voor dat de brace niet snel zal gaan ruiken. Deze eigenschappen beperken de kans op huidreacties tot het minimum en zorgen voor een optimaal draagcomfort.

Het BioSkin materiaal heeft een drievoudige laagstructuur om het comfort en draagbaarheid te verbeteren. De twee buitenste lagen zijn opgebouwd uit Lycra met tussenin een dun polyurethaan “SmartSkin” membraan. Toch is het materiaal slechts 1,05 mm dik en veel sterker dan neopreen en andere stoffen die in de orthopedie worden toegepast.

SkinLok antislip

De SkinLok techniek is één van BioSkin meest bekende kwaliteiten. Wanneer de huid begint te transpireren, wordt de SkinLok functie geactiveerd en verhoogt het de wrijvingscoëfficiënt tussen het materiaal en de huid. Deze toename zorgt ervoor dat de brace steviger op zijn plaats blijft, zelfs bij intensievere bewegingen, terwijl transpiratie afvoerende eigenschappen gewaarborgd blijven.

BioSkin, één met het lichaam

Creëer meer vrijheid in beweging met BioSkin. BioSkin rekt in alle richtingen en vormt zich perfect naar het lichaam. De BioSkin 4-Way en radiale rek kwaliteiten zorgen voor maximale klinische compressie op het lichaam. Terwijl het ook maximaal comfort aanbied.

Ademende eigenschappen met lucht- en transpiratieafgifte

BioSkin materiaal is speciaal ontworpen voor orthopedie en sportgeneeskunde – voor maximale compressie en maximaal comfort. De ademende eigenschappen zijn noodzakelijk voor een gezonde huid en een maximaal comfort. BioSkin maakt dan ook natuurlijke lichaamstemperatuur regeling mogelijk.

BioSkin Ultima™

BioSkin Ultima Thin Skin-materiaal biedt het hoogste niveau van compressie in vergelijking met de andere materialen uit het gamma. De ultima biedt dynamische compressie in de Knee Skins™ producten en Performance-ondersteuningen.

 

Eigenschappen:

 • Origineel BioSkin materiaal
 • Compressiewaarde: 18-20mmHg
 • Ultra licht
 • Ultra dun

BioSkin Ultima 2S™

BioSkin Ultima 2s Soft Skin-materiaal heeft een zachte voering van micro-fleece voor extra zachtheid tegen de huid. De ultima 2s wordt gebruikt in de Ankle Skins ™, Wrist Skins ™ en als een optie achter de knie voor Knee Skins.

 

Eigenschappen

 • Superzachte, microfleece voering
 • Lichtgewicht
 • Dun

BioSkin 2SL™

Bio Skin Ultima2sL heeft een velcro®-compatibel oppervlak voor eenvoudige aanpassing. Ultima 2sL biedt de premium sluitingstechnologie voor verschillende producten. Waaronder Front closure Knee Skins, de TriLok enkelbrace en Polsbraces.

 

Eigenschappen

 • Superzachte, microfleece voering
 • Lichtgewicht
 • Dun

BioSkin Stratus™

Bio Skin Stratus Comfort Skin materiaal met 4-Way stretch biedt ondersteuning en compressie met buitengewoon comfort. Stratus wordt als materiaalkeuze aangeboden in onze Knee braces en Knee skins.

 

Eigenschappen

 • Anatomische stretchtechnologie
 • Maximale proprioceptie
 • Perfect ademend vermogen
 • Natuurlijke temperatuurregeling
 • Buitengewone ondersteuning