ECO Cleaner: dé oplossing voor het veilig reinigen van instrumenten en oppervlaktes!

Lees hieronder waarom ECO Cleaner dé oplossing is voor het veilig reinigen van instrumenten en oppervlakketes

ECO Cleaner is een veilige, krachtige reiniger voor het verwijderen van diverse kleefstoffen. ECO Cleaner reinigt en ontvet (gips)scharen, instrumenten, wasbakken en werkbladen. Het verwijdert onder andere stickers, lijm(resten), inkt, verf, polyester, hars, kit en teer.

Problemen bij intensieve reiniging? Gebruik ECO Cleaner!

  • Voor de verwijdering van kleefstoffen, kitten, verfresten, etc. heeft men vaak zeer schadelijke oplosmiddelen (zoals methyleenchloride, NMP of NEP) nodig.
  • Ook om inkten te verwijderen worden vaak schadelijke en agressieve oplosmiddelen gebruikt met een laag vlampunt en/of een hoge dampspanning.
  • Snelle verdamping van deze oplosmiddelen zorgt voor schadelijke werkomgeving door hoge concentraties in de lucht en kan hierdoor een bijdrage leveren aan O.P.S. (Organo Psycho Syndroom of “schildersziekte”).
  • Zware industriële vervuilingen zoals teer en bitumen worden vaak met aromatische oplosmiddelen verwijderd, welke kankerverwekkend zijn.
  • Vervuilde machines en instrumenten bieden een bijzonder onverzorgde aanblik.
  • Vervuilingen kunnen aantasting van materialen en stilstand van bedrijfsprocessen veroorzaken.
  • Reinigingsonderhoud is normaal gesproken zeer arbeidsintensief en dus kostbaar.

Waarom ECO Cleaner reiningsmiddel gebruiken?

Waarom ECO Cleaner reiningsmiddel gebruiken?

Na intensief onderzoek zijn wij erin geslaagd een gemakkelijk biologisch afbreekbaar product te ontwikkelen, om snel en efficiënt allerlei soorten vervuilingen te verwijderen. Het gebruik van ECO Cleaner resulteert in een schonere, veiligere en plezierigere manier van werken en is het veilige
alternatief voor producten op basis van methyleenchloride, NMP of NEP.

Hoe kan men ECO Cleaner het beste gebruiken?

ECO Cleaner heeft een inwerking op diverse ondergronden, daarom adviseren wij om eerst te testen op een minder zichtbare plaats, alvorens het product definitief toe te passen. ECO Cleaner wordt normaal gesproken puur toegepast. Dat kan via een spray of via dompelen. Bij verwarming van het product zal de oplosbaarheid t.o.v. oliën en vetten toenemen.