Darco uw partner in preventieve en postoperatieve zorg!

Lees hieronder wat Darco Relief Dual ® zo bijzonder maakt.

De Darco Relief Dual ® zorgt voor een balans in de stabiliteit in de drukafname op voet na een operatie. De schokabsorptie bevindt zich rondom de bal van de voet en de hielregio. De Darco Relief Dual ® beschikt over een zachte binnen voering die samen met het moderne design en ademend materiaal maximale comfort biedt. Verder beschikt de schoen over een grote comfortzone die ruimte biedt aan de voorvoet.

Darco Relief Dual

Voorvoet ontlastende schoen

Open instap

Naadloos en grotere comfortzone

4 deels zoolsysteem

Bekijk de brochure voor een duidelijk overzicht van alle voordelen van de Relief Dual ontlastende schoen

Darco Relief Dual ® combineren

De Darco Relief Dual ® is te combineren met de Puzzle Insole ® of de Relief Contour Insole, die door hun unieke wigvormige design zorgdragen voor een verdere drukafname rond de voorvoet. De binnenzool is zodoende dus te vervangen (bijvoorbeeld bij wondvervuiling bij ulcera of andere klachten). In combinatie met de PegAssist ® zool wordt, naast de innovatieve ‘Dual’-zool technologie, een aanvullende optie gevonden voor drukverlaging op specifieke kwetsbare plekken op de voorvoet.

Verbandschoenen

Verbandschoenen worden gedragen om de genezing van de voeten te bevorderen. Na een operatie of opgezwollen voeten zorgen de verbandschoenen voor een stabiliteitsgevoel en een schok- en drukverdeling. Hierdoor zal ook de pijn verminderen. De verbandschoenen Darco Relief Dual ® beschikt over een innovatieve dubbele zool technologie. Deze zool bestaat uit een slipbestendige rubber.

Ook zijn de schoenen eenvoudig schoon te maken en universeel. Dit maakt de Darco Relief Dual ® herbruikbaar en duurzaam. Met de verbandschoenen van Darco kan er na een chirurgische ingreep of een verwonding blijven worden gelopen terwijl de voeten optimaal beschermd worden.De bovenvoering is naadloos en de Darco Relief Dual ® heeft een grote comfortzone aan de voorzijde, die ruimte biedt aan de voorvoet (bijv. bij Hallux Valgus-operaties), waarbij de stevige steunregio aan de achterzijde de hak perfect op zijn plaats houdt.

Diabetesschoen

Diabetespatiënten ervaren vaak voetproblemen. Ze krijgen vaak te maken met aangetaste zenuwen (neuropathie). Dit kan worden voorkomen door het dragen van ruime en comfortabele schoenen. Darco Relief Dual ® is hierbij dé oplossing. Deze verbandschoenen bestaan uit een comfortabel materiaal, ruim ontworpen, waardoor het aan- en uittrekken eenvoudig is. Ook beschikken de schoenen over een ‘’sandwich technologie’’ zool. De Dual-zool combineert de voordelen van EVA-schokabsorptie materiaal en de antislip eigenschappen van rubber, voor een grensverleggende stap in de post-operatieve behandeling van voetzorg. Dit zorgt voor een maximale herverdeling van de druk, terwijl het metatarsophalangeale gewricht (MTP I & MTP V) en het distale interphalangale gewricht (DIP I & V) effectief geïmmobiliseerd worden

Orthopedische schoenen

Buiten de Darco Relief Dual ® houdt Darco zich bezig met andere orthopedische hulpmiddelen en schoenen.  Zoals de Darco Relief Insert ® Walker. Dit product is goed te combineren met de Darco Relief Dual ® en zorgt voor immobilisatie van de voet en de enkel. De stabilisatie wordt verder gegarandeerd dankzij een dubbelzijdig, rigide schaalsysteem.

De Darco Relief Insert ® Walker is zodoende perfect inzetbar bij TMT-I arthrodese (Lapidus Arthrodese) en de postoperatieve behandeling van voorvoetproblematiek, voetfracturen, achtervoetproblematiek, enkelbandrupturen, Hallux Valgus operaties, hamer/klauwteen-operaties en andere voetproblematiek. Daarnaast biedt de Darco Relief Insert ® Walker ook steun bij een klapvoet en is de walker makkelijk aanpasbaar bij veranderingen in zwelling. Ook bij een conservatief immobilisatie-beleid is de walker bij uitstek geschikt. De Darco Relief Insert ® Walker ondersteunt de biomechanische structuur van de voet en de enkel. De talus en de calcaneus worden in een neutrale positie gehouden, waardoor maximale immobilisatie ontstaat.

De Darco Relief Insert ® Walker beschikt over een klittenbandsluiting, wat het aan- en uitrekken zeer eenvoudig maakt.