De verschillende technieken van Kinesiologie tape

De verschillende technieken die je kunt gebruiken met kinesiotape

De stroken kinesiotape worden in verschillende vormen aangebracht, afhankelijk van de lengte en vorm van het lichaamsdeel dat behandeld moet worden. Tevens speelt het gewenste effect of doel ook een rol. De meest voorkomende vormen zijn de X-, I- en Y-vormen, echter komen andere vormen steeds vaker voor. 

De meest voorkomende vormen

I-Strips, de meest elementaire bouwsteen van kinesiologietaping, zijn enkelvoudige, stevige stroken tape. De lengte en breedte kunnen variëren, afhankelijk van de grootte van het te tapen gebied. I-strips worden direct op een geblesseerd of pijnlijk gebied of langs de buik van een spier aangebracht. I-Strips kunnen worden gebruikt voor: Structurele ondersteuning van geblesseerde spieren, pezen, ligamenten en gewrichten.

Hoe knip je een I streep:

  1. Meet uw tape op de gewenste lengte.
  2. Rond je randen af om voortijdige peeling te voorkomen.

I- vorm

Een Y-Strip is een I-strip met een longitudinale snede die zich uitstrekt vanaf het ene uiteinde en een solide ankeruiteinde of -basis. De gescheiden uiteinden worden staarten genoemd en bevinden zich over het algemeen rond de randen van een spier of gewricht. 

Hoe knip je een Y streep: 

  1. Meet uw tape op de gewenste lengte en maak een I-strip.
  2. Let op hoe lang je de basis en de staart wilt hebben. Knip vervolgens de tape verticaal door, zodat er twee staarten ontstaan.
  3. Rond de randen van je basis en staarten af.

Y- vorm

Een X-strip is een stevige strook tape met insnijdingen in de lengterichting die zich uitstrekken van beide uiteinden naar een vast middengebied dat over het algemeen 2-3 “lang is. Hierdoor ontstaan ​​staarten aan beide uiteinden van de tape, die, wanneer uitgespreid en aangebracht, lijken op de letter X.

Hoe knip je een X streep:

  1. Meet een stuk kinesiologietape af op de gewenste lengte en maak een I-strip.
  2. Vouw de tape dubbel en maak een snede tussen de twee uiteinden om vier staarten te maken – twee staarten aan beide kanten.
  3. Rond de randen van je staarten af.
  4. Als u vervolgens het donutgat wilt, vouwt u de tape dubbel en knipt u het gat af, afhankelijk van de grootte van het lichaamsdeel waarop u het gaat gebruiken.

 

X- vorm

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.