Lomed is de hoofdleverancier voor de Ergotherapie

Lomed heeft met al zijn ervaring en kennis het perfecte assortiment ontwikkeld voor de ergotherapie. Door de nauwe samenwerking met ervaren ergotherapeuten zorgt Lomed al jaren voor een uitsluitend assortiment dat bestaat uit producten met de hoogste kwaliteit.

Wat is de betekenis van ergotherapie?

‘’Ergotherapie is een paramedische discipline die zich richt op het weer mogelijk maken van dagelijkse handelingen bij mensen met een handicap, een lichamelijke of psychische beperking. De term is afkomstig van het Griekse “ergos” wat handeling, werk of daad betekent.’’

Wat is ergotherapie?

Ergotherapie wordt toegepast op patiënten die problemen hebben met het uitvoeren van hun dagelijkse handelingen. Denk bijvoorbeeld aan jezelf aankleden, de trap bewandelen of koken. Deze problemen kunnen ontstaan door zowel lichamelijke als psychische beperkingen. Daarom zoekt de ergotherapeut samen met de cliënt naar mogelijkheden en aanpassingen om de dagelijkse handelingen op te pakken. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van oefeningen of hulpmiddelen zijn.

Breed assortiment

Lomed beschikt over een breed assortiment ergotherapie hulpmiddelen

Ons assortiment bestaat uit verschillende hulpmiddelen voor het uitoefenen van ergotherapie zoals weerstandsbanden en diverse fitness apparaten. Ook hebben we aantrekhulp voor sokken en kousen. De hulpmiddelen zijn zowel voor de therapeut als voor de patiënt een eenvoudige oplossing. Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met één van onze specialisten of de klantenservice.

Ergotherapie voor een kind

Ergotherapeuten werken vaak samen met zowel kinderen als volwassenen en ouderen. Echter zijn er ook een hoop ergotherapie praktijken in Nederland die zich alleen op kinderen richten. Daarom hebben wij bij Lomed producten die geschikt zijn voor zowel volwassenen als kinderen.

Fijne motoriek oefeningen

Binnen ergotherapie zijn er verschillende oefeningen om de motoriek te verbeteren. Deze oefeningen worden vaak eerst voorgedaan door de therapeut zelf. Daarna wordt de patiënt ondersteunt en geholpen bij het zelf uitvoeren van de oefeningen. Het is belangrijk om de oefeningen goed uit te voeren, oefen daarom dus altijd eerst met uw therapeut. Bekijk ook deze youtube video om beter inzicht te krijgen in hoe sommige oefeningen eruit kunnen zien.

Waar kan ik een ergotherapie opleiding volgen?

Bent u opzoek naar een cursus waarmee u accreditatiepunten kunt verdienen? Bij Lomed kun je een workshop volgen waarmee u deze punten makkelijk kunt verdienen. De workshops worden bovendien beloond met 6 tot 7 punten. Het aantal punten hangt af van het beroep. Tijdens deze workshops kun je veel dingen leren die in de praktijk ook worden gebruikt. Want de workshops worden gegeven door onze eigen specialist en een externe therapeut.

Bent u op zoek naar een workshop voor de in Nederland?

Lomed Nederland organiseert elk jaar workshops voor fysio-, hand- en ergotherapeuten. Deze workshops worden gegeven in onze eigen leercentrum in ’s-Hertogenbosch. Daarnaast kunnen wij ook workshops geven op andere locaties als dit gewenst is. Heeft u nog vragen over workshops op locatie? Neem dan gerust contact op met een van onze specialisten of de klantenservice.

Kunnen wij u helpen?

Bij Lomed helpen wij u graag. Met een team van enthousiaste collega’s staan wij u graag te woord en beantwoorden wij al uw vragen. Maak kennis met ons en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen.