Hoe kunt u een knappende duim (Quervain) behandelen?

Banner-BioSkin-Quervain-pols-duimbrace

U wordt opgebeld. Uw cliënt heeft last van een knappende duim en weet niet wat er moet gebeuren. Dit is een situatie die u ongetwijfeld kent. In dit blogbericht wordt uitgebreid stilgestaan bij Quervain en hoe deze blessure te behandelen is met een duimbrace.

Wat doet een Quervain spalk?

Een knappende duim, ook wel Quervain) is te behandelen op verschillende manieren. Door het inzetten van een duimspalk biedt u uw cliënten rust aan de aangedane pezen rondom de duim en de pols. De brace regelt bewegingsvrijheid van de gewrichten en kan zodoende voor pijnverlichting en ondersteuning zorgen.

BioSkin polsbrace Thumb Spica: Duimbrace bij Quervain

Uw cliënten laten herstellen kan heel goed met de BioSkin duimbrace Spica. Dankzij het smalle en comfortabele ontwerp kunnen de vingers volledig naar functie gebruikt worden. De knappende duim wordt ondersteunt en geïmmobiliseerd. Daarom is deze BioSkin-brace zeer geschikt voor het herstel van Quervain. De polsbrace loopt rond de basis van je hand voor extra compressie om de pols. Met als functie verlichten van de pijn en het verbeteren van herstel.

BioSkin Thumb Spica

Ondersteuningsniveau: 3
Geschikt voor: Quervain, gekneusde pols
Aangeraden voor: Sportief gebruik

Artikelnummer: B 5450 Categorieën: , , Tags: , , , , Merk:
Lees meer

Ook geschikt ter preventie

De brace is ook zeer geschikt ter preventie. De BioSkin duimbrace zorgt ervoor dat de CMC- en MP-gewrichten kunnen bewegen, om verder letsel te voorkomen. De compressie rond de pols verlicht de pijn en verbetert proprioceptie. Deze verhoogde feedback naar de hersenen verbetert de coördinatie van de beweging en voorkomt hierdoor verdere mogelijke letsels.

Geschikt bij de volgende blessures

BioSkin duimbrace Spica is niet alleen gericht op de behandeling van Quervain. Deze comfortabele brace is namelijk ook in te zetten bij het herstel van andere blessures, zoals:

  • Artritis
  • Bursitis
  • De Quervain
  • Duim van de jachtopziener
  • Verstuikingen aan de pols/duim
  • Verrekkingen aan de pols/duim

Tijdens de behandeling van deze blessures is het doel om pijn te verlichten en het herstel te verbeteren.

Wat is de BioSkin duimbrace Spica?

De BioSkin pols-duimbrace is een brace die verlichting biedt bij het veelvuldig gebruiken of tijdens letsel door beweging. De brace zorgt ervoor dat de CMC- en MP-gewrichten kunnen bewegen. Ook blijft de functie van de vingers volledig zoals de cliënt dit gewend is.

Daarnaast is de brace zo ontworpen dat de duim en pols beschermd zijn. De BioSkin duimbrace Spica is eenvoudig aan te trekken met één hand.

BioSkin thumb-spica

Duimspalk bij een peesontsteking

Een peesontsteking kan op verschillende indicaties wijzen. De duimspalk is ervoor gemaakt om deze pijn te verlichten en de duim vrij te kunnen laten bewegen, zodat uw cliënt weinig hinder van de blessures ondervindt. De functie van de duimspalk bij een peesontsteking is zorgen voor bewegingsvrijheid, terwijl de duim op een rustige manier kan herstellen.

Voordelen van de BioSkin pols-duimbrace bij Quervain

De BioSkin pols-duimbrace is voor verschillende blessures in te zetten. Ontdek onderstaand de voordelen van het gebruik van de BioSkin pols-duimbrace bij De Quervain.

Contact Lomed Nederland

Wilt u meer informatie over de
BioSkin pols-duimbrace?

Laat uw gegevens achter en wij nemen z.s.m. contact met u op