Heeft u klanten die last hebben van pijnklachten aan hun nek, rug of onderrug dan is het mogelijk om hen op een eenvoudige wijze verlichting te bieden. In dit artikel laten wij u wat meer zien over de vraag wanneer een nekkraag dragen verstandig waarom de Aspen vista nekkraag een verstandige aanwinst is voor uw praktijk. 

Wat zijn de voordelen van een Aspen Vista nekkraag?

Voordat we ingaan op de vraag wanneer u een nekkraag kunt dragen is het van belang om eerst even in te zoomen op de voordelen van de Aspen vista nekkraag zelf. Met een Aspen Vista nekkraag bent u in staat om uw klanten in staat te stellen hun wervelkolom op de best mogelijke manier te ondersteunen. Dankzij de orthopedische ondersteuning is het mogelijk om op een volledig verantwoorde manier te herstellen na het oplopen van letsel.

Aspen vista nekkraag

Ontdek de 6 instelbare hoogtes

Het grootste kenmerk van de nekkraag is het feit dat de kraag is voorzien van diverse verstelbare hoogtes. Middels deze hoogtes is het eenvoudig om de beweging van de nek te beperken. Naast de verstelbare hoogtes beschikt de Aspen vista nekkraag over de volgende belangrijke eigenschappen:  

  • One size product – de Aspen vista nekkraag is te herkennen aan het feit dat de nekkraag door iedereen in gebruik kan worden genomen. Ongeacht de lengte van de gebruiker is het mogelijk om de juiste stand in te stellen voor de kraag, hierdoor is de nekkraag geschikt voor zowel heren als dames.  
  • Gemakkelijk toegang tot luchtwegenbeheer – ongeacht de stand die gekozen wordt voor de kraag is het mogelijk om prettig en gemakkelijk te ademen. Dit maakt het een ware aanwinst voor iedereen die een optimale revalidatie nastreeft.  

Biedt op een comfortabele manier bewegingsbeperking

De Aspen vista nekkraag is aan te merken als een eenvoudig hulpmiddel om uw bewegingsvrijheid in de nek of rug te beperken. Middels de vaste houding in de nekkraag is het niet meer mogelijk om de nekwervels op een verkeerde wijze te verdraaien. Dit brengt met zich mee dat u uw patiënten of klanten de mogelijkheid biedt om nog beter te herstellen na het oplopen van letsel. De Aspen vista nekkraag is met name geschikt voor de mensen die letsel hebben opgelopen aan hun nek of ruggenwervels. Ook voor mensen die niet ernstig letsel hebben opgelopen maar die wel klachten ondervinden is het mogelijk om de nekkraag te gebruiken.

Makkelijk in gebruik en bevordert het herstelproces

De eenvoudige werkwijze van de Aspen vista nekkraag maakt het voor iedereen mogelijk om de nekkraag simpel en snel in gebruik te kunnen nemen. Om de kraag in gebruik te nemen hoeft de nekkraag alleen maar om de nek gesnoerd te worden. Door hem vervolgens vast te zetten en de juiste stand in te stellen worden de wervels in de nek op de best mogelijke manier ondersteund. De prettige strip aan de zijkant maakt het mogelijk om de kraag persoonlijk af te stellen.

De Aspen Vista nekkraag bij een een nekhernia

Deze speciale soort brace kan gebruikt worden voor talloze toepassingen. Wanneer kunt u aan uw patiënten adviseren om een nekkraag te dragen? Denk bijvoorbeeld aan het herstellen na het oplopen van nekletsel door een whiplash of door een bedrijfsongeval maar ook bij een nekhernia. Bij een nekhernia zorgt de kraag ervoor dat er ondersteuning wordt geboden aan de halswervelkolom waardoor de klant minder pijn ervaart.