Welke orthopedische hulpmiddelen helpen bij het uitvoeren van een dorsaal flexie in de enkel?

Veel patiënten die last hebben van letsel in hun voet na bijvoorbeeld een blessure kunnen pijn ondervinden bij het uitvoeren van de dorsaalflexie beweging. Indien u uw patiënten op een goede manier wilt helpen te herstellen is het noodzakelijk om de juiste orthopedische hulpmiddelen aan te schaffen. Aangezien nog niet iedereen bekend is met de wijzen waarop orthopedische hulpmiddelen kunnen helpen bij het verminderen van pijnklachten bij de dorsaalflexie hebben we besloten om het een en ander in dit artikel op een rijtje te zetten.

Pijn bij dorsiflexie in de enkel

Op het moment dat iemand letsel heeft opgelopen aan de voet of enkel kan deze veel pijn ondervinden bij het uitvoeren van een dorsiflexie beweging, ook wel de beweging waarbij het enkelgewicht naar voren of naar achter buigt. Deze pijn kan worden weggenomen door de oorzaak van de pijn weg te nemen waardoor dorsiflexie in de voet wel mogelijk wordt gemaakt . Dit kan op twee verschillende manieren, door mobilisatie en beperking.

Het mobiliseren van de enkel door dorsaalflexie

Een van de methodes om pijn te verminderen is door de enkel te mobiliseren. Dit kan worden gedaan middels oefeningen die mee worden gegeven door bijvoorbeeld een behandelend fysiotherapeut. Middels de oefeningen wordt er geprobeerd om de bewegingsvrijheid op te rekken waardoor dorsaalflexie weer mogelijk wordt. Dit kan echter alleen wanneer de enkel deze belasting aan kan.

Beperking van het enkelgewicht door dorsaalflexie

Ook is het van belang dat iemand die last heeft bij het uitvoeren van de dorsaalflexie beperkt wordt bij het bewegen. Door de bewegingsvrijheid te beperken is het mogelijk om de pijn tot een absoluut minimum te verlagen. Dit kan bijvoorbeeld worden gedaan door de voet vast te zetten in een bepaalde stand.

Welke hulpmiddelen kan ik gebruiken bij dorsaalflexie?

Als het aankomt op het verminderen van pijnklachten bij dorsaalflexie is het van belang om de juiste orthopedische hulpmiddelen te gebruiken. Voor het behandelen is het mogelijk om gebruik te maken van een van de onderstaande orthopedische hulpmiddelen. Het is ook voor u mogelijk om uw patiënten op de best mogelijke manier te helpen revalideren na het oplopen van letsel aan de voet. Dankzij deze orthopedische hulpmiddelen is het mogelijk om de pijnklachten aanzienlijk te verminderen en om de voet optimaal te laten herstellen.

Een Abductie Dorsiflecie mechanisme

Op de eerste plaats is het mogelijk om te kiezen voor een Abductie Dorsiflecie mechanisme. Dit hulpmiddel zorgt voor een beperking van de bewegingsvrijheid. Door deze speciale ondersteuning kan iemand op zijn voet rusten, zonder dat het tijdens het lopen noodzakelijk is om het enkelgewricht te draaien.

Een inversie voet 320

Ook is het mogelijk om te kiezen voor een inversie voet 320. Deze brace werkt op dezelfde soort manier als het hulpmiddel van hierboven. Het verschil is alleen dat de inversie voet 320 wat minder beperkt in de bewegingsvrijheid. Dit maakt het een goede keuze voor patiënten die wat minder pijnklachten ondervinden dan de bovenstaande groep.

abductie-Dorsiflexie-Mechanisme-voor-de-gewone-schoen-2.jpg