Wat zijn de mogelijkheden met een dynamische enkel voet orthese?

Ieder jaar zijn er veel mensen die last krijgen van een verlamde voet of van klapvoeten. In dit geval is het prettig om een enkel voet orthese te dragen. Dankzij een enkel voet orthese is het mogelijk om de druk op de voet te verminderen waardoor de enkel optimaal kan herstellen. Nu is het zo dat er een hoop onduidelijkheid bestaat omtrent de aanschaf van een enkel voet orthese. Om u hier wat meer over te laten zien hebben we besloten om in dit artikel het een en ander op een rijtje te zetten!

Wanneer wordt een enkel voet orthese aangeraden?

Een enkel voet orthese is met name geschikt voor de mensen die moeite hebben met lopen. Hierbij kunt u denken aan mensen met een klapvoet, maar ook mensen die ander letsel hebben opgelopen aan de voet. De enkel voet orthese maakt het mogelijk om uw been van extra ondersteuning te voorzien tijdens het lopen.

Wordt een enkel voet orthese vergoed?

Heeft u een enkel voet orthese nodig dan is het in sommige gevallen mogelijk om de kosten te verhalen op de verzekeraar. Over het algemeen is het zo dat de kosten gedeeltelijk vergoed worden nu de orthese onder de basisverzekering valt. Om dit zeker te weten is het handig om contact op te nemen met uw verzekeraar voor meer informatie omtrent de declaratie.

Een voetorthese voor klapvoet

De enkel voet orthese voor de klapvoet neemt de vorm aan van uw voet en zorgt ervoor dat deze minder wordt belast. Dit heeft een positieve impact op een zo spoedig mogelijk herstel van het opgelopen letsel. Vandaar dat mensen met een klapvoet er dan ook echt verstandig aan doen om te kiezen voor een enkel voet orthese.

De Push AFO enkel voet orthese

Een van de mogelijkheden om voor te gaan is de Push AFO enkel voet orthese. We hebben het voor u wat eenvoudiger gemaakt door het belangrijkste over dit product even op een rijtje te zetten.

Voordelen van de Push AFO enkel voet orthese

Het grootste voordeel van de Push AFO enkel voet orthese is natuurlijk het feit dat het mogelijk is om uw voet op de best mogelijke manier te ondersteunen tijdens het lopen. Deze orthese is gemaakt van een sterk soort materiaal wat erg lang mee zal gaan en wat ook nog eens prettig aanvoelt tijdens het dragen. Door deze voordelen wordt de Push AFO enkel voet orthese aangeraden om voor te gaan wanneer u last heeft van letsel aan uw voet.

push-ortho-enkel-voet-orthorse

Waardoor is de enkel voet orthese geschikt?

Zoals u hierboven al heeft kunnen lezen is de Push AFO enkel voet orthese geschikt voor alle mensen die last hebben van letsel aan hun voet. Het gaat hier met name om de mensen die een klapvoet hebben of die op een of andere manier moeite hebben om goed te kunnen lopen. Wilt u meer weten, bekijk dan onze website.