Orficast thermoplastische tape voor de specialist

Maak zelfstandig een handspalk voor uw cliënt

Orficast actie
Ja, ik wil een gratis sample

5000+

Patiënten geholpen

950+

Therapeuten werken met Orficast

9.2

Totaal score

✔ Thermoplastisch tape materiaal op rol van 3 meter
✔ Uitstekende elasticiteit in twee richtingen
Altijd aanpasbaar
✔ Dun en ademend materiaal
✔ Makkelijk te snijden
✔ Snelle activeringstijd
✔ Zacht en comfortabel
✔ Verschillende breedtes en kleuren
✔ Verkrijgbaar in een dunne (Orficast) en een dikke (More) versie

Ja, ik wil een gratis sample
Orficast actie

5000+

Patiënten geholpen

950+

Therapeuten werken met Orficast

9.2

Totaal score

Orficast is een uniek thermoplastisch orthetisch fabricagemateriaal op rol. Het biedt extreem comfort voor uw patiënten en is zeer gebruiksvriendelijk.

Orfit / The personal fit

Wat is Orficast?

Orficast is een uniek geweven thermoplastisch materiaal. De thermoplastische tape is geheel vormbaar naar de anatomie van de patiënt voor een perfecte pasvorm. Toepassing van meerdere lagen verhoogt de stijfheid en stabiliteit van de orthese. Een spalk voor de duim, pols of vingers gemaakt van Orficast is licht, ventilerend en comfortabel waardoor patiënten hun dagelijkse taken ongestoord kunnen voortzetten.

“Ontdek het snelle spalken”

orficast-more

Ervaringen met de Orficast thermoplastische tape

Makkelijk verwerkbaar

De Orficast bevalt heel goed, gebruiken het veel voor met name vingerkokertjes. Een pluspunt is dat het makkelijk verwerkbaar, patiënten ervaren het als zacht en comfortabel. De blauwe tape is prettiger dan de zwarte, geen idee hoe dat kan. De tapes blijven lang nat, op zich geen groot probleem. Je moet het wel snel verwerken koelt gauw af. Ook niet onoverkomelijk ;-).

Hand & Pols Centrum

Prettig en comfortabel

Ik ben tevreden over de Orficast. Patienten geven aan dat het prettig en comfortabel zit. Wel oppassen met in de vensterbank in de zon leggen. Het vervormd iets eerder dan gewone thermoplast.

The Hand Clinic

E-learning omgeving

Op de juiste manier gebruik maken van orthopedische hulpmiddelen is van groot belang in de patiëntenzorg. De online cursussen van Lomed bieden u de tools om uw kennis op het gebied van orthopedische hulpmiddelen te vergroten en de inzet van orthopedische hulpmiddelen in uw praktijkvoering te optimaliseren.

[google-reviews-rating place_id=ChIJryEd5LnvxkcRUMbkZ_KMTOw]

Vragen en antwoorden

Hoe verwijdert u een vingerspalk van orficast op juiste wijze?

Vingerspalken van orficast kunt u het gemakkelijkst verwijderen door een rechte naad af te knippen met een gipsschaar.

Wanneer het orficast-materiaal in warm water van 65 C is geplaatst dient het slap te zijn en droog worden gedept met een handdoek.

Nadat de orficast op het gewricht van de patiënt in de gewenste positie is geplaatst, zal het materiaal uitharden. Na 2 of 3 minuten is de orthese droog en gevormd naar uw gewricht. U heeft de mogelijkheid om de orthese te trimmen waar nodig.

Gebruik een scherpe schaar en knip gladde lange streken om mooie randen van het materiaal te maken.

Over het algemeen is het mogelijk om te sporten met een orficast-orthese. Door de structuur wordt zweet naar de oppervlakte getransporteerd en verdampt, wat huidirritatie voorkomt. Het is daardoor goed afgestemd voor sportgebruik.