Orficast thermoplastische tape voor de specialist

Maak zelfstandig een handspalk voor uw cliënt

Orficast actie
Ja, ik wil een gratis sample

5000+

Patiënten geholpen

950+

Therapeuten werken met Orficast

9.2

Totaal score

✔ Thermoplastisch tape materiaal op rol van 3 meter
✔ Uitstekende elasticiteit in twee richtingen
Altijd aanpasbaar
✔ Dun en ademend materiaal
✔ Makkelijk te snijden
✔ Snelle activeringstijd
✔ Zacht en comfortabel
✔ Verschillende breedtes en kleuren
✔ Verkrijgbaar in een dunne (Orficast) en een dikke (More) versie

Ja, ik wil een gratis sample
Orficast actie

5000+

Patiënten geholpen

950+

Therapeuten werken met Orficast

9.2

Totaal score

Orficast is een uniek thermoplastisch orthetisch fabricagemateriaal op rol. Het biedt extreem comfort voor uw patiënten en is zeer gebruiksvriendelijk.

Orfit / The personal fit

Wat is Orficast?

Orficast is een uniek geweven thermoplastisch materiaal. De thermoplastische tape is geheel vormbaar naar de anatomie van de patiënt voor een perfecte pasvorm. Toepassing van meerdere lagen verhoogt de stijfheid en stabiliteit van de orthese. Een spalk voor de duim, pols of vingers gemaakt van Orficast is licht, ventilerend en comfortabel waardoor patiënten hun dagelijkse taken ongestoord kunnen voortzetten.

“Ontdek het snelle spalken”

orficast-more

Ervaringen met de Orficast thermoplastische tape

Makkelijk verwerkbaar

De Orficast bevalt heel goed, gebruiken het veel voor met name vingerkokertjes. Een pluspunt is dat het makkelijk verwerkbaar, patiënten ervaren het als zacht en comfortabel. De blauwe tape is prettiger dan de zwarte, geen idee hoe dat kan. De tapes blijven lang nat, op zich geen groot probleem. Je moet het wel snel verwerken koelt gauw af. Ook niet onoverkomelijk ;-).

Hand & Pols Centrum

Prettig en comfortabel

Ik ben tevreden over de Orficast. Patienten geven aan dat het prettig en comfortabel zit. Wel oppassen met in de vensterbank in de zon leggen. Het vervormd iets eerder dan gewone thermoplast.

The Hand Clinic

E-learning omgeving

Op de juiste manier gebruik maken van orthopedische hulpmiddelen is van groot belang in de patiëntenzorg. De online cursussen van Lomed bieden u de tools om uw kennis op het gebied van orthopedische hulpmiddelen te vergroten en de inzet van orthopedische hulpmiddelen in uw praktijkvoering te optimaliseren.

Gratis sample aangevraagd van Orficast voor het maken van thermoplastische spalken. De mogelijkheden van dit product hebben mij aangenaam verrast en voldoen aan mijn verwachten. Dank!read more
Tim Luurs
Tim Luurs
11:45 23 Apr 21
Bedank voor de fantastische service. LOMED doet een stapje extra voor de klanten. Top !
Bert Van T Land
Bert Van T Land
11:30 27 Nov 20
Slechte kwaliteit en waardeloze service.Ik zou een kruisband operatie hebben en had daarvoor van te voren krukken bij Lomed aangeschaft. Echter is de operatie een aantal maanden uitgesteld, wegens corona-maatregelen. Vorige week de operatie gehad, en ik heb de krukken nog geen week in gebruik. Bij het verplaatsen van bed naar de wc (op dezelfde verdieping), breekt een kruk doormidden en lig ik kermend van de pijn op de grond. Diezelfde dag nog de klantenservice gebeld hoe dit kon gebeuren. Het enige wat ik te horen krijg is dat ze niets voor mij kunnen doen, omdat de garantie verlopen is. Blijkbaar maakt het welzijn van de klant niet meer uit. Ik vind het dus een onbetrouwbaar product en een heel erg onvriendelijke klantenservice.read more
Jorden Kerkhof
Jorden Kerkhof
14:08 16 Jun 20
Klantenservice heeft me vriendelijk geholpen en doorverbonden aan een van hun specialisten. De handtherapeut vertelde dat ze bij lomed werkte en daardoor kon mijn bestelling meteen worden geplaatstread more
jan koppens
jan koppens
12:02 16 Jul 20
Klantservice zeer goed bereikbaar. Alle vragen waren meteen beantwoord en de bestelling was snel binnen. Tevreden!
Willem Van Oord
Willem Van Oord
11:47 03 Jun 20

Vragen en antwoorden

Hoe verwijdert u een vingerspalk van orficast op juiste wijze?

Vingerspalken van orficast kunt u het gemakkelijkst verwijderen door een rechte naad af te knippen met een gipsschaar.

Wanneer het orficast-materiaal in warm water van 65 C is geplaatst dient het slap te zijn en droog worden gedept met een handdoek.

Nadat de orficast op het gewricht van de patiënt in de gewenste positie is geplaatst, zal het materiaal uitharden. Na 2 of 3 minuten is de orthese droog en gevormd naar uw gewricht. U heeft de mogelijkheid om de orthese te trimmen waar nodig.

Gebruik een scherpe schaar en knip gladde lange streken om mooie randen van het materiaal te maken.

Over het algemeen is het mogelijk om te sporten met een orficast-orthese. Door de structuur wordt zweet naar de oppervlakte getransporteerd en verdampt, wat huidirritatie voorkomt. Het is daardoor goed afgestemd voor sportgebruik.