Orfit Industries, dé leider in thermoplastisch materiaal

Lees hieronder wat het thermoplastisch materiaal van Orfit zo bijzonder maakt.

Op basis van innovatieve technologieën ontwikkeld Orfit de meest relevante en betrouwbare materialen voor de medische industrie. Orfit voert als enige op de markt de gehele proces intern uit. Van R&D tot productie en kwaliteitscontrole. Daarbij maken zij gebruik van de nieuwste technologieën bij het ontwikkelen van thermoplastisch materiaal. Ook biedt Orfit trainingen en workshops aan om kennis te delen over het thermoplastisch materiaal. Kwaliteit, integriteit en langetermijnvisie staan dan ook centraal.

Fysiomaterialen

Orfit biedt een groot assortiment orthopedische fabricagematerialen voor fysieke revalidatie. De producten van Orfit bieden de hoogst mogelijke prestatie voor zowel de fysiotherapeut als de patiënt. Het brede assortiment bestaat uit verschillende technische thermoplasten. Deze bieden een oplossing bij de meest uitdagende spalkenvereisten. Tijdens het ontwikkelproces wordt er nauwkeurig gekeken naar de behoefte van de therapeut en de patiënt. Op die manier zorgt Orfit voor geschikte materialen.

Spalkmateriaal

Spalken is het fixeren van een gewricht om de beweging te beperken. Dit is vaak een tijdelijke behandeling dat wordt aangeboden door een fysio-, hand-, of ergotherapeut. Orfit biedt een breed assortiment spalkmateriaal geschikt voor elke type spalk. Behalve thermoplastisch plaatmateriaal zijn in het assortiment van Orfit andere onmisbare spalk producten te verkrijgen. Van een Dry heater tot plaatmateriaalschaar en een dynamometer. Klik hier om het volledige assortiment van Orfit te bekijken.

Thermoplastisch materiaal

De meest gebruikte thermoplastische materialen van Orfit zijn de Orfit Classic en de Orfit Colors NS. Orfit Classic beschikt over uitstekende elastische en hechtende eigenschappen. Dit materiaal is ideaal voor alle type spalken, door de vele mogelijkheden in perforaties en diktes. Ook is dit materiaal geschikt voor het maken van zowel zeer grote als zeer kleine spalken. De Orfit Colors NS heeft prachtige metallic en heldere kleuren. Dit materiaal is wederom geschikt voor alle type spalken. Het materiaal heeft een unieke non-stick coating dat verkleving voorkomt, maar zorgt wel voor tijdelijk hechting wanneer het product warm is.

Klik hier om een blog te lezen over hoe je spalken kunt opvrolijken!