Halo Cervical Traction; Zorgvuldige overweging van pin-ontwerp en antwoorden op de MRI-vraag

halo-headpin-banner

Het gebruik van een pin in een PMT Halo systeem moet zorgvuldig worden overwogen. De schedelpin moet scherp genoeg zijn om door de huid te dringen maar moet er tegelijkertijd voor zorgen dat weefsel niet kan scheuren of verdraaien. In dit bericht gaan wij in op verkeerd en de goede manier van gebruik van schedelpinnen. 

Complicaties bij gebruik verkeerde Halo pinnen

Het juiste ontwerp en de scherpte van de punt zorgt ervoor dat door het gebruik van de PMT Halo pin een incisie niet nodig is. Een onjuist ontwerp van de pinpunt kan leiden tot talrijke complicaties voor de patiënt die al een aanzienlijk trauma heeft opgelopen:

• Overmatig bloeden
• Losraken van de pin
• Huidafbraak
• Infectie
• Uiteindelijk verlies van cervicale tractie

Waarom de scherpte van de Halo schedelpin zo belangrijk is?

De scherpte van de pin is ook cruciaal om te voorkomen dat het bot rond de orbitale richel barst, verplettert of doorboort wordt. Een stompe of platte punt kan een verhoogde koppeldruk vereisen tijdens het aanbrengen en daaropvolgende pincontroles, wat leidt tot een grotere kans op schedelbeschadiging en/of punctie. Schade aan dit gebied zal bijdragen aan de complicaties zoals hierboven benoemd, inclusief het verlies van cervicale tractie.

Pmt halo headpins 5

Dit kan gevolgen met zich meebrengen

Wat als gevolg kan hebben dat men nieuwe (afwisselende) schedel pinnen of  zelfs een nieuwe halo-ring moet aanbrengen. Daarnaast kunnen nog neurologische en/of vaat- aandoeningen optreden als gevolg van schade veroorzaakt door stompe schedelpinnen.

Ja, ik wil meer informatie

Hoe ziet het ideale ontwerp voor schedelpinnen eruit?

Het ontwerp van een Halo-pin moet ook een manier bevatten om de pin aan de patiënt te verankeren en te stabiliseren. Wanneer de schedelpin goed verankerd is voorkomt men namelijk perforatie, het losraken van de pin, het uitslijten en het verlies van cervicale tractie.

Wat hier de oplossing voor is

De oplossing hiervoor is een schoft op de pin, die de pin aan de schedelbasis verankert, waardoor stabilisatie op de pin-positie wordt geboden en pincomplicaties worden voorkomen.

Waarom dit zo belangrijk is?

Een pin die zonder deze belangrijke geometrie is ontworpen, kan leiden tot extra complicaties bij het losraken van de pin en mogelijk verlies van tractie.

Pmt halo headpins 4

Sterkte en duurzaamheid van de PMT Halo pinnen

De sterkte en duurzaamheid van het materiaal dat is geselecteerd om de pin te construeren, heeft ook een significant effect op het ontwerp en de betrouwbaarheid van de pin. Titanium van medische kwaliteit (TI 6AL-4V ELI) wordt algemeen erkend als een lichtgewicht, duurzaam materiaal dat zowel de punt van de halo pin als de scherpte kan behouden.

Pmt halo headpins 3

Voordelen van de Titanium headpins:

• Betrouwbaar
• Medische kwaliteit titanium
• Lichtgewicht
• Duurzaam
• Behoud scherpte

PMT Halo pinnen zijn MRI/CT-compatible en veilig

Deze penconstructie en de grafietmaterialen die worden gebruikt in het PMT® Haloframe zijn herhaaldelijk aangemerkt als MRI/CT-compatible en veilig materiaal. Het beste beeld werd geleverd door een Halo systeem bestaande uit staanders van een grafietlegering, een Halo ring van grafietlegering en titanium pinnen.”

Wat magnetische resonantie-experts hebben vastgesteld

Meldingen van “brandgevoel” rond de pin-posities met deze materialen onnauwkeurig waren en in feite trillingen waren die werden veroorzaakt door het MRI-apparaat zelf. Er is in onderzoek vermeld dat

“deze trillingen door de patiënt verkeerd kunnen worden geïnterpreteerd; als een branderig of ander ongewoon gevoel.”

Pmt halo headpins 2

Het belang van een headpin ontwerp met een scherpe punt

De PMT titanium parabolische headpin toont het belang aan van een ontwerp met een scherpe punt om de buitenste schedellaag te penetreren. De verankeringseigenschappen worden verder verbeterd door de snelle toename in diameter van de pen, afgesloten met een veilige schaft waarop de schedel kan rusten. Uit meer dan 20 jaar klinisch succes bij PMT Corporation blijkt dit ontwerp superieur.

Schedelpennen Halosysteem
PMT Halo schedelpennen

Onderzoek en ontwikkeling van het Haloframe

Neurochirurgen en orthopedisch chirurgen blijven de voorkeur geven aan het PMT® Halo-systeem en schrijven PMT®-producten het vaakst voor vanwege het gemak van aanbrengen, aanpassingen en de therapietrouw van de patiënt. PMT® blijft toegewijd aan het onderzoeken en pionieren van het originele concept om de specialiteit van cervicale externe fixatie verder te ontwikkelen.

Wilt u graag meer informatie
over een PMT Halo systeem?

Of wilt u meer informatie over een incompany halo training?

Laat uw gegevens achter en wij nemen snel contact met u op

    Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.