Pro Orthic TFCC polsbrace geschikt bij TFCC-letsel

Pro-Orthic-TFCC-polsbrace-geschikt-bij-TFCC-letsel

De Pro Orthic TFCC polsbrace is een gemakkelijke brace in de omgang en heeft veel voordelen. De ondersteunende werking zorgt voor pijnverlichting. De handpalm blijft vrij en de vingers blijven vrij beweegbaar.

Wat is de Pro Orthic TFCC brace?

De TFCC-brace is een comfortabele polsbrace voor optimale steun aan verschillende soorten polsklachten. De brace is verder licht van gewicht en ideaal voor alle dagelijkse inspanningen en sporten. Doordat de brace zich alleen om de pols bevindt heeft u maximale steun. De mobiliteit van de vingers worden niet aangetast doordat de hand vrij blijft.

Waarom is de Pro Orthic TFCC polsbrace uniek?

Door dat de TFCC-polsbrace zich alleen om de pols bevindt, Is de brace uniek in zijn soort. De hand kan vrij blijven bewegen en zo ook tijdens het werk en sporten gedragen worden.

Voordelen van een TFCC-brace

Een TFCC polsbrace heeft de volgende voordelen:

  • Comfortabele polsbrace
  • Voor verschillende soorten polsklachten
  • Hand blijft vrij beweegbaar
  • Flexibiliteit van de vingers
  • Dagelijkse inspanning

Behandeling van TFCC

De TFCC-klachten bevinden zich aan de pinkzijde van de pols. Door TFCC kan er pijn in de onderarm en pols optreden. De klachten kunnen acuut of geleidelijk ontstaan. Bij iedereen boven de 50 jaar zal in meer of mindere mate spraken zijn van een TFCC-slijtage. Veel mensen ondervinden hier geen klachten van. Kleinen schuurtjes in het TFCC kunnen uit zichzelf herstellen met het dragen van een ondersteunende TFCC-polsbrace.

Grote scheur in TFCC-gewricht

Een grote scheur die veroorzaakt is door een trauma kan veel tijd in beslag nemen. Het herstel hiervan kan enkele weken tot maanden duren. Wanneer het dragen van een brace en het nemen van rust niet helpt. Raden wij aan om contact op te nemen met een fysiotherapeut. Die kan eventueel kijken voor een operatieve ingreep.

TFCC-letsel symptomen

Om erachter te komen of dat u TFCC-letsel heeft is het volgende handig om te weten. De onderstaande symptomen horen bij het hebben van een TFCC-blessure.

De klachten en symptomen zijn:

  • Pijn aan de pinkzijde van de pols
  • Zware bewegingen zijn pijnlijk
  • Krakend gevoel tijdens het bewegen
  • Directe druk op de pols kan pijnlijk aanvoelen

TFCC-letsel ervaringen

Al vanaf het 20e levensjaar kan er een TFCC-blessure optreden dit betekent dat de structuur in kwaliteit achteruitgaat. Door de druk kan het kraakbeen beschadigen. De meeste mensen groeien hier overheen 10% van de mensen krijgen ernstige klachten die met een operatie moeten worden verlopen. 80% van de patiënten met klachten aan de TFCC zijn daar binnen een paar weken vanaf. Het nemen van rust en het dragen van een polsbrace is hier zeer belangrijk.

Herstel van TFCC zonder operatie

Het herstel van een TFCC-blessure kan flink verschillen. Meestal is de grootste pijn weg tussen de 2- 5 weken met het dragen van de brace en het nemen van voldoende rust. Wel kan het voorkomen dat met het niet dragen van een brace en het niet nemen van voldoende rust de klachten erger kunnen worden en tot 1 jaar kunnen blijven. Luister dus goed naar uw lichaam.

Voordelen van de TFCC brace

TFCC-letsel kan op verschillende manieren behandeld worden. Met een TFCC brace kunnen uw cliënten in alle rust herstellen van de klachten. Ontdek onderstaand de voordelen van de Pro Orthic TFCC brace.

Contact Lomed Nederland

Wilt u meer informatie
over Pro Orthic?

Laat uw gegevens achter en wij nemen z.s.m. contact met u op.