Lomed Nederland biedt medische braces aan die helpen het leven gemakkelijker te maken

Met spalken van Lomed Nederland is het mogelijk om de beweging van gewrichten te beperken. Zo wordt een spalk onder meer regelmatig ingezet bij blessures aan of breuken in handen en polsen. Door gebruik te maken van een spalk zal het herstel van dergelijke kwetsuren bevorderd worden en doorgaans sneller verlopen. Het bewegen van de gewrichten kan de pijn en de breuk in zo’n geval immers versterken zonder spalk! Lomed Nederland biedt spalken in verschillende soorten aan. Kies bijvoorbeeld voor een van onze vingerspalken, polsspalken, duimspalken, elleboogspalken of nachtenspalken. De spalken die u in ons assortiment vindt, worden onder meer door ziekenhuizen, huisartspraktijken en therapeutische instellingen gebruikt.

EZ Buddysplint spalken

Een van de soorten spalken die Lomed Nederland ziekenhuizen, huisartsen en therapeuten aanbiedt, zijn de spalken van EZ BuddySplint. Bij dit systeem worden twee vingers of twee tenen met elkaar verbonden, via een simpel bandje. Het bandje geeft de vingers of tenen van uw patiënt een zacht, maar zeer stevige steun. Doordat het materiaal meebuigt, biedt het uw patiënten een perfecte pasvorm! Zo zullen irritaties aan de huid voorkomen worden. Dat wordt bevorderd doordat het materiaal de huid laat ademen en deze droog houdt. Dankzij de EZ BuddySplint hoeft u niet langer tape te gebruiken.
EZ Buddy Splint

Spalkmateriaal van Lomed

Spalkmateriaal van orfit
Met spalkmateriaal, ook wel plaatmateriaal genoemd, is het mogelijk om de spalken op maat voor patiënten te vormen. Spalkmateriaal is een thermoplastisch type materiaal, wat eerst warm gemaakt zal moeten worden. Op het moment dat het materiaal verwarmd is, kan de pasvorm van de spalken gevormd worden. Dit doet men door het plaatmateriaal om de hand of bijvoorbeeld pols van een patiënt te draaien. Zo weet u zeker dat de pasvorm van de spalk naadloos aansluit bij de vorm van de hand of pols van uw patiënt. Dit komt het resultaat van de behandeling ten goede.

Joint 8 spalken

De spalken van Joint 8 zijn specifiek bedoeld voor patiënten met problemen aan hun vingers. Het type spalken van Joint 8 in ons assortiment wordt ook wel vingerverband genoemd. Dit vingerverband geeft extra bescherming bij blessures aan de vingertoppen. Denk bijvoorbeeld aan problemen met het spier-, band- of peesapparaat in vingers van patiënten. Door gebruik te maken van de Joint 8 spalken bevordert u het herstel van dergelijke blessures. Daarbij biedt het vingerverband meer controle over instabiele gewrichten.

Nachtspalken van Lomed

Nachtspalken van Lomed Nederland zijn, zoals de naam van dit type spalk al doet vermoeden, specifiek bedoeld voor het gebruik tijdens de nachten. Met deze spalken wordt het herstel van fracturen aan verschillende gewrichten bevorderd. Doordat deze gewrichten minder goed bewogen kunnen worden, zullen breuken of andere kwetsuren niet verder verergerd worden. Door de uitstekende pasvorm van deze nachtspalken zal een patiënt weinig hinder van de spalken ondervinden. Zo wordt de kans op een verminderde nachtrust als gevolg van de nachtspalken geminimaliseerd!