Succesvol van het gas af!

Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van de bedrijfsfilosofie

Zo werd er al in 2018 een 212,800 Wp PV systeem op het dak gemonteerd en ontstond de wens om deze energie te gaan gebruiken door het gebouw van het gas af te halen. Met een verbruik 30.000 m3/jaar en de huidige prijsontwikkelingen is dit een wens die ze versneld wilden uitvoeren.

Na contact met Deltherma B.V. de importeur/distributeur van Heliotherm warmtepompen, heeft Deltherma haar partner Stienstra in contact gebracht met Lomed voor dit project.

Stienstra is een Compentence partner van Heliotherm

Stienstra heeft veel ervaring met grote warmtepompsystemen voor bedrijfshallen. Na een grondige inventarisatie van de gebouwen en bestaande installaties heeft Stienstra gekozen voor drie separate Lucht-Water warmtepompsystemen met parallel buffervaten in combinatie met de nieuwe Sonniger CR3 max. Lucht Heaters (deze zijn speciaal voor warmtepomp toepassingen ontwikkeld). Met de gekozen configuratie kan naast verwarmen ook gekoeld worden. Qua warmtepompen is gekozen voor de Heliotherm Solid 40kW, die naast de bewezen betrouwbaarheid en hoge prestaties ook een zeer laag geluidsniveau heeft.

Na een installatie periode van 4 weken is hetsysteem afgelopen maand in gebruik genomen.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.