Behandeling skiduim door gebruik duimbrace

Behandeling skiduim duimbrace

De meest voorkomende blessure onder skiërs. Een skiduim komt veelvuldig voor en kan het gevolg zijn van acuut of chronisch letsel aan de gewrichtsband bij het MCP-1 gewricht. Een duimbrace kan een essentiële rol spelen in de behandeling van een skiduim.

Hoe kan een duimbrace bijdragen aan herstel van een skiduim?

Bij een skiduim treedt letsel op aan de gewrichtsband. Een skiduim behandeling kent verschillende vormen, waaronder het dragen van een duimbrace. Het dragen van een duimbrace bij een skiduim kan een uitkomst zijn voor aanhoudende pijn of terugkerende instabiliteit. De brace kan zorgen voor een vermindering van de pijnklachten en een verbetering in het dagelijks leven.

Sportieve bezigheden herpakken

Wanneer de patiënt weer wilt sporten is een duimbrace gespecialiseerd voor tijdens het sporten noodzakelijk. De Push Sports Duimbrace biedt de juiste stabilisatie aan het middelste duimgewricht (MCP-1). De brace zorgt ervoor dat de banden extra goed kunnen herstellen en beperkt de bewegingsvrijheid van de andere gewrichten in de hand niet.

Wanneer wordt de duimbrace voorgeschreven?

Voor de behandeling van een skiduim zijn er twee opties waarbij een duimbrace kan worden aangeschreven; post-operatief en niet-operatief. Een brace kan in beide gevallen worden aangeschreven en zorgt voor veiligheid door het afschermen van de duim. Hierdoor wordt het herstelproces van een skiduim gestimuleerd.

Post-operatieve behandeling

Een skiduim in het gips komt vaak voor. Wanneer er een conservatieve behandeling heeft plaatsgevonden, wordt de skiduim 3 – 4 weken in het gips gelegd of ondersteunt door een duimbrace. Sporten is na ongeveer 3 tot 4 maanden door middel van opbouwende belasting weer mogelijk. Het eerste jaar tijdens het sporten kunt u dan de Push Sports Duimbrace dragen.

Niet-operatieve behandeling

Afhankelijk van de ernst van de blessure kan de duimbrace voor een post-operatieve behandeling na een periode van 4 weken worden gedragen. De patiënt dient de brace te combineren met handtherapie. Daarnaast kan voor de behandeling van terugkerende instabiliteit gekozen worden voor tape.

Voordelen van de Push Sports duimbrace

De Push Sports duimbrace is uniek ten opzichte van soortgelijke modellen. Deze brace is speciaal gericht op het herstellen van de duim tijdens sportactiviteiten. Op deze manier kan uw cliënt blijven sporten met zo min mogelijk pijnklachten.

Wilt u meer informatie over Push Sports?

Laat uw gegevens achter en wij nemen z.s.m. contact met u op