Blessurehoek bij Lomed

Een goede behandeling van een blessure is van groot belang. Op deze Blessurehoek-pagina vindt u diverse producten die ingezet kunnen worden bij blessuregevallen. Te denken aan: Nekkragen en compressie handschoenen. Deze producten zijn eenvoudig te gebruiken tijdens de behandeling en thuis voor de cliënt.

Koop een nekkraag passend bij de behoefte van uw cliënt

Lomed biedt een breed assortiment aan diverse nekkragen. Per klachtbeeld/indicatie kan een geschikte nekkraag nodig zijn. Daardoor kan het bestellen van een nekkraag soms een lastige keuze zijn. Bij Lomed heeft u juist vanwege het brede assortiment nekkragen de mogelijkheid om te kiezen wat echt past bij uw cliënt.

Waar kunt u een nekkraag kopen?

Bij Lomed bieden wij u verschillende nekkragen aan. Binnen ons assortiment bieden wij nekkragen aan van Pro Orthic en Aspen. Een nekkraag is in te zetten bij lichte instabiliteit van de nek, bij posttraumatische- / operatieve ondersteuning. Ook kan een nekkraag ingezet worden bij bijvoorbeeld artrose of een Whiplash. De indicaties verschillen per nekkraag.

Gipssokken bestellen

Het kan voorkomen dat gips scherpe randen bevat, daarom is het niet geschikt om op de gipssok te lopen. Met de gipssokken van Lomed kan het gips op een goede manier beschermt worden.

Wat doen compressiesokken? 

Lomed biedt, net als de handschoenen, ook artritis sokken. Deze compressiesokken zorgen voor verlichting van pijn en vermindering van de stijfheid aan de voeten. De artritis sokken bieden een milde compressie om zwellingen onder controle te houden. Door het ademende katoenen spandex kan de huid blijven ademen en wordt de huid droog gehouden. Doordat de compressiesokken comfortabel zijn, kunnen deze dag en nacht gedragen worden. De compressiesokken zijn geschikt bij de volgende indicaties: 

  • Atritis
  • Pijn en zwellingen aan de voeten 
  • Koude voeten 
  • Slechte doorbloeding en neuropathie 

Thuiszorgproducten van Lomed 

Thuiszorg kunnen uitvoeren op een goede manier is van groot belang voor hulpverleners en zorgmedewerkers. Lomed beschikt over een breed assortiment aan thuiszorgproducten. Binnen het thuiszorg-assortiment kunt u terecht voor:

  • Elleboogkrukken
  • Gipshoezen (douchehoezen en zwemhoezen) 
  • Aantrekhulpmiddelen
  • Mitella’s 

Elleboogkrukken

Tijdens het gebruik van elleboogkrukken wordt het been minder belast. Lomed biedt ergonomisch vormgegeven handgrepen en een gesloten manchet. De krukken liggen fijn in de hand en de handpalm wordt op deze manier optimaal ondersteund. De softgrip maakt dat de handen minder druk ervaren, de krukken liggen prettig in de hand. Alle krukken bij Lomed zijn CE-gecertificeerd.

Gipshoezen 

Lomed biedt gipshoezen, speciaal voor het beschermen van het gips van uw cliënten. In het assortiment gipshoezen zijn diverse hoezen beschikbaar. Verkrijgbaar per lichaamsdeel en geschikt voor zwemmen en douchen. 

Aantrekhulpmiddelen

Om thuis dagelijkse activiteiten gemakkelijker te maken biedt Lomed speciale aantrekhulpmiddelen. De hulpmiddelen zijn onder andere de Steve Gloves, deze handschoenen zorgen voor extra grip op de elastische kousen, zonder dat deze beschadigen. Dit kost minder inspanning. Dit product is uitermate geschikt voor cliënten met pijn in de rug, handen, armen, benen, reuma, artritis, zwaarlijvigheid of mensen die problemen hebben met bukken. 

Mitella’s

Een mitella is te gebruiken voor onder andere polsfracturen, verstuiking van de vingers en onderarmfracturen. Een mitella zorgt voor een goede bloedstroom om de wond te ontlasten. De mitella’s zijn universeel te dragen. Ook zijn de mitella’s te verstellen. Ook alle mitella’s van Lomed zijn CE-gecertificeerd.