Welke ontlastende schoenen helpen mij bij het ontlasten van mijn voorvoet?

Ieder jaar zijn er veel mensen die te maken krijgen met letsel aan hun voet. De voorvoet blijkt nog altijd een gebied in de voet te zijn wat erg vatbaar is voor pijnklachten en letsel. Indien u zelf of uw patiënten last hebben van een blessure aan de voorvoet is het verstandig om gebruik te maken van een speciale ontlastende schoen. Benieuwd welke schoenen u het beste kunt gebruiken voor het ontlasten van een voorvoet? Lees dan snel verder, we laten u in dit artikel namelijk allemaal zien!

Voor welke blessures is een voervoet ontlastende schoen geschikt?

Als het aankomt op het verhelpen van klachten aan de voorvoet middels een medische schoen is het zo dat er veel blessures in aanmerking komen voor een behandeling met de schoen. Hieronder hebben we enkele veelvoorkomende oorzaken van klachten uiteengezet die mogelijk verholpen kunnen worden met een medische schoen. Er wordt dan ook onderscheid gemaakt in de voorvoet en de hiel.

Een ontlastende schoen voor de voervoet

Een blessure aan de voorvoet komt erg vaak voor. Regelmatig komt het door overbelasting aan de voet wat veroorzaakt wordt door bijvoorbeeld te hard trainen of hardlopen. Dankzij professionele ontlastende schoenen is het een stuk eenvoudiger om het natuurlijke herstelproces te ondersteunen en sneller te herstellen van de voorvoet. De Darco All purpose schoen is hiervoor een perfect voorbeeld.

verbandschoen

Een ontlastende schoen voor de hiel

Daarnaast is het ook mogelijk om pijnklachten te ondervinden aan de hiel van de voet. De oorzaak hiervan zou dan ook weer overbelasting kunnen zijn, maar ook het maken van een verkeerde beweging of het verdraaien van de voet kan de oorzaak zijn. De Darco Heelwedge is geschikt voor het ontlasten van de hiel, doordat er significante dragende druk op de hiel wordt geboden. Hierdoor wordt de hiel volledig ontlast waardoor de blessure sneller herstelt.

Welke medische schoenen van Darco ontlasten mijn voorvoet?

Als het aankomt op het ontlasten van uw voorvoet is het mogelijk om voor verschillende hulpmiddelen te kiezen. De juiste medische schoenen maken het mogelijk om de voet zo goed mogelijk te laten rusten en herstellen. Voor het ontlasten van uw voorvoet raden wij u aan om te kiezen voor een van de onderstaande medische schoenen.

Medische schoen Darco Relief Dual

Het is mogelijk om te kiezen voor de medische schoen Darco Relief Dual. Deze medische schoenen zorgen voor stabiliteit, schok- en drukverdelen na operaties aan de voet waardoor de voet sneller kan herstellen. Het is naast een schoen die kan helpen bij het verminderen van belasting op de voorvoet ook een schoen die helpt bij het laten herstellen van diabetes wonden. De schoen beschikt over een dubbele zool techniek en kan zowel links als rechts gedragen worden.

Darco schoen voor Hallux Valgus

Met de speciale Darco schoenen voor Hallux Valgus is het super eenvoudig om uw voorvoet zo goed mogelijk te ondersteunen. De Darco Orthowedge medische schoenen zorgen ervoor dat u niet meer op de voorkant van de voet rust wanneer u zit of staat. Deze schoen is speciaal gemaakt voor ofwel je linker of je rechter voet. Dit maakt het een ander model dan de onderstaande schoen.

Darco Orthowedge

Als het goed is heeft u dankzij de informatie uit dit artikel een beter beeld gekregen over het gebruik van een medische schoen voor het ontlasten van een geblesseerde voorvoet. Neem snel een kijkje in het aanbod om te zien welke medische schoenen er op dit moment te vinden zijn binnen ons assortiment.