Klompvoet bij een baby: welke schoen?

Klompvoetje-baby-welke-schoen

Gemiddeld worden er ieder jaar rond de 200 baby’s met een of twee klompvoeten geboren. De ernst van de klacht kan verschillen per baby. In dit blogbericht wordt toegelicht waarom Ponseti de oplossing is om in te zetten in de herstelperiode na de operatie van een klompvoetje. De Ponseti methode wordt landelijk ingezet. Nadat eerder andere technieken werden gebruikt, introduceerde dhr. Ponseti een gipsmethode die de juiste werking had op de klompvoet.

Welke schoen kan ik inzetten bij een baby die last heeft van een klompvoetje?

Ponseti heeft in haar assortiment verschillende schoentjes. Deze schoentjes zorgen voor de juiste compressie aan de voet, waardoor het herstel van het klompvoetje wordt bevorderd. Hoe lang deze schoentjes gedragen dienen te worden is afhankelijk van de ernst van de klompvoet. Raadpleeg voor advies over het herstel altijd de behandelend arts of orthopeed.

Herstellen volgens de Ponseti-methode

Ponseti AFO standaard

De behandeling van een klompvoetje gaat gepaard met de Ponseti-methode. Het klompvoetje wordt voorzichtig gerekt en vervolgens met gips versterkt. De te strakke spieren en pezen die zich in de binnen- en achterkant van de voet bevinden, worden opgerekt en ontspannen.
Ja, ik wil meer informatie

Terugkerende klompvoet voorkomen

Tegelijkertijd worden de botjes in de juiste houding gedrukt. Om een terugkerende klompvoet te voorkomen, worden hulpmiddelen ten zeerste geadviseerd na de gipsperiode. De hulpmiddelen van Ponseti dienen de eerste drie maanden 23 uur per dag te worden gedragen. Vervolgens alleen tijdens het slapen tot het kind 4 jaar is, aldus de Federatie Medisch Specialisten.

Ponseti gouden standaard in schoentjes voor baby’s met klompvoetjes

Kinderen die geassocieerd worden met een klompvoet, dienen over de correcte hulpmiddelen te beschikken. De hulpmiddelen van Ponseti zijn uitermate geschikt bij een klompvoet behandeling.

AFO Toe stilt per paar

Ponseti biedt ondersteuning en houvast

Wat de voet in de juiste houding corrigeert.Het comfortabele materiaal maakt de aanleg gemakkelijk en verlicht de pijn in het herstelproces. Daarbij kunt u de behandeling verbeteren door hier accessoires aan toe te voegen of modellen te gebruiken.

Voordelen van een Ponseti schoen bij een klompvoet

De voordelen van Ponseti maakt het product tot een uniek hulpmiddel voor een klompvoet bij baby’s die onderscheidt maakt ten opzichte van soortgelijke modellen. De voordelen van Ponesti zijn onderstaand te vinden.

Klompvoetjes en Lomed

Bij Lomed staan onze productspecialisten altijd voor u klaar. Wij van Lomed adviseren, net als de Federatie Medisch Specialisten, zoals eerder besproken in dit blogbericht, om een klompvoet te behandelen met een schoen, speciaal voor de behandeling van klompvoetjes.

Contact Lomed Nederland

Wilt u meer informatie over
Ponseti klompvoet schoenen?

Laat uw gegevens achter en wij nemen z.s.m. contact met u op