Workshop Hogeschool van Rotterdam

Workshop Orficast Thermoplastisch tapen

Onze productspecialisten zijn uitgenodigd door de Hogeschool van Rotterdam om een workshop Thermoplastisch tapen te geven. Zij hebben met plezier laten zien wat de mogelijkheden zijn van Orficast in de Ergotherapie.

De tape van Orficast is een uniek, textielachtig, thermoplastisch orthopedisch fabricagemateriaal op rol. Het materiaal biedt hoge comfort aan de patiënten en is gemakkelijk in gebruik. Het assortiment bestaat uit twee verschillende soorten tape, namelijk de Orficast tape en Orficast More tape. Beide materialen zijn van het merk Orfit.

Hoe werkt het materiaal van Orficast?

Het materiaal bevindt zich op een rol waardoor de ronde wikkel- en vormtechnieken gemakkelijk uitvoerbaar zijn. Hierdoor hoeven geen patronen te worden gemaakt wat daarnaast ook tijdbesparend is. Orficast is geschikt voor grote en kleine orthesen. De bredere Orficast More kan daarentegen worden gebruikt om een volaire of dorsale plaat of een omtrekorthese te ontwerpen. Het materiaal is licht van gewicht en ventilerend, wat zorgt voor een hoge mate van comfort die u aan kan bieden aan de patiënt.

Leerzame en gezellige dag

De studenten van de opleiding Ergotherapie hebben enthousiast meegedaan. Samen met onze product specialisten hebben ze er een gezellige maar vooral leerzame dag van gemaakt!

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.