Is een klompvoet erfelijk?

Is een klompvoet erfelijk

Gemiddeld worden er ieder jaar rond de 200 baby’s met een of twee klompvoeten geboren. Er zijn verschillende variaties aan klompvoeten mogelijk, maar is een klompvoet erfelijk? Deze vraag wordt in dit blogbericht beantwoord. 

Wat houdt een klompvoet in?

Een klompvoet is om precies te zijn een afwijking in de stand van de voet. In een normale situatie staat de voet recht. Bij een klompvoet neemt de voet een andere vorm aan. De vorm van de voet kan verschillen. Dit verschijnsel wordt ook wel een clubfoot genoemd. Dit is een verwijzing naar een golfclub, daarmee is de vorm van de voet te vergelijken.

Baby klompvoetjes

Is een klompvoet erfelijk?

Een mogelijke oorzaak van een klompvoet kan erfelijkheid zijn. Voor dokters is het niet precies duidelijk of een klompvoet erfelijk is. Door erfelijke aanleg kan een klompvoet ontstaan, indien het een voorkomend probleem is bij de ouder(s).

Hoe groot is de kans op een klompvoet?

Zoals hierboven besproken is de kans op een klompvoet aanzienlijk groter als een van de ouders zelf een of meerdere klompvoeten heeft. Daarnaast zijn er andere factoren die de kans op een klompvoet kunnen vergroten. Door andere complicaties in het lichaam van de baby kan een klompvoet ontstaan. Daarnaast bestaat er een mogelijkheid dat de baby een klompvoet krijgt door wat de baby meemaakt tijdens de zwangerschapsperiode.

Hoeveel baby’s hebben een klompvoetje?

Ontdek in de infographic hieronder hoeveel baby’s een klompvoetje krijgen in Nederland en of ze ook nog andere afwijkingen krijgen.

feiten klompvoetjes bij baby

MDO Ponseti marktleider in schoentjes voor baby’s met klompvoetjes

Bij Lomed adviseren onze productspecialisten om een klompvoet te behandelen met een schoen of klompvoet brace. MDO Ponseti biedt veel verschillende mogelijkheden om het herstel van een klompvoet te bevorderen.

AFO Toe stilt per paar

Waar bestaat het MDO Ponseti assortiment uit?

De speciaal ontwikkelde schoen van MDO Ponseti is geschikt bij behandeling van een klompvoet. Iedere schoen (Een enkele schoen, een paar, een AFO-systeem of een van de andere accessoires) biedt de juiste ondersteuning en houvast, wat er voor zorgt dat het klompvoetje in de juiste houding wordt gecorrigeerd.

Voordelen van MDO Ponseti bij een klompvoet

MDO Ponseti beschikt over eigenschappen die het product kenmerken. Deze voordelen maakt het product tot een uniek hulpmiddel voor een klompvoet die onderscheidt maakt ten opzichte van soortgelijke modellen. De voordelen van MDO Ponseti zijn onderstaand te vinden.

Contact Lomed Nederland

Wilt u meer informatie over
MDO Ponseti klompvoet schoenen?

Laat uw gegevens achter en wij nemen z.s.m. contact met u op