Wat zijn de pavlik bandage leefregels?

leefregels pavlik bandage

Een behandeling waar een Pavlik bandage aan te pas komt kan voor verschillende vragen zorgen. In dit blogbericht gaan wij in op de leefregels tijdens de periode met een Pavlik bandage, wat de bandage voor uw baby kan betekenen en hoe deze het beste gewassen kan worden.  

Leefregels met een Pavlik bandage

In de periode dat het kind een pavlik bandage draagt, is het van belang om een aantal punten goed in de gaten te houden. Onderstaand een aantal belangrijke leefregels tijdens de behandelperiode. Raadpleeg voor advies de behandelend arts.

  • Let op de houding van het kind, in iedere situatie. De benen moeten voldoende ruimte hebben om te kunnen spreiden.
  • Bij het verschonen van een luier is het van belang dat de billen onder de stuit met de hand ondersteund worden.
  • Bij tillen of een troostende houding is het van belang dat de benen gespreid blijven.
  • Voor het gebruik van een Maxi-Cosi of wandelwagen is het van belang dat er navraag gedaan wordt over hiermee om te gaan bij de behandeld arts of de desbetreffende afdeling van het ziekenhuis.
  • Lijkt het dat er zich complicaties voordoen, zoals het niet meer bewegen van een van beide benen, ook dan is het van belang dat contact wordt opgenomen met de arts of de betreffende afdeling.

Waarom een Pavlik bandage?

Een Pavlik bandage is een brace die wordt toegepast bij kinderen met heuproblematiek, zoals heupdysplasie. Ook wordt de bandage ingezet bij milde heupdysplasie als bij een subluxatie of luxatie. Het ontwerp doet denken aan een ‘tuigje’ dat ervoor zorgt dat kinderen hun heupen buigen. Door de invloed van de zwaartekracht in rugligging spreiden de benen. De Pavlik bandage dient dag en nacht gedragen te worden.

pavlik bandage Pro Orthic
Gemodificeerde pavlik bandage

Hoe lang dient een Pavlik bandage gedragen te worden?

Hoe lang een Pavlik bandage gedragen dient te worden is volledig afhankelijk van het advies van de behandeld arts en uiteraard het verloop van het herstel van de klachten. Gemiddeld gezien ligt de duur van een behandeling tussen 3-6 maanden.

Hoe een Pavlik bandage te wassen?

Het wassen van een pavlik bandage kan op een eenvoudig manier. Over het algemeen wordt aangeraden om de bandage met de hand te wassen, om deze vervolgens te laten drogen. Ook is het mogelijk om de pavlik bandage in de de droger te drogen. Dit kan gedaan worden op een koud en kort droogprogramma. (Indien de droger beschikt over deze functie).

Voordelen van Pro Orthic

De Pro Orthic Pavlik bandage beschikt over eigenschappen die het product kenmerken. Deze voordelen maakt het product tot een unieke bandage die onderscheidt maakt ten opzichte van soortgelijke modellen. De voordelen van de Pro Orthic Pavlik bandage zijn onderstaand te vinden.

Pro Orthic blog header

Wilt u meer informatie Pavlik bandage?

Laat uw gegevens achter en wij nemen z.s.m. contactmet u op