Slapen met een Halovest

halo-headpin-banner

Het herstel van de halswervel vraagt om zeer specifieke oplossingen. PMT Corporation is gespecialiseerd in het ontwikkelen van medische hulpmiddelen.Een van deze hulpmiddelen is het halovest.In dit blogbericht gaan wij in op de vraag hoe een patiënt kan slapen met een halovest.

Hoe kan je slapen met een halovest?

Het dragen van een halovest kan soms even wennen zijn. Met slapen zal dit niet veel anders zijn. Het kan zijn dat het slaappatroon van de patiënt veranderd. Allereerst bestaat de kans dat het vermoeiend is om gedurende een dag het haloframe mee te dragen. Ook kan het voorkomen dat de nachtrust iets vaker onderbroken wordt dan de desbetreffende patiënt gewend is, omdat het zoeken is naar een comfortabele houding. Na verloop van tijd treedt er gewenning op over de nieuw ontstane situatie. Vanaf dat moment zal het slaappatroon verbeteren.

3 Tips voor het slapen met een halovest

Mogelijke tips voor het slapen met een halovest zijn:

Tip 1: De patiënt mag niet op de zij liggen, dit geeft weinig stabiliteit. Wel is toegestaan om tijdelijk op de zij te draaien.

Tip 2: Vermijdt uit bed stappen vanuit een horizontale houding. Draai eerst op de zijde, draai vervolgens de heup en knieën zodat de voeten naast het bed hangen. Hierna dient de patiënt rechtop te gaan zitten om vervolgens langzaam op te staan.

Tip 3: Aangeraden wordt om op twee kussens te slapen, als op de rug wordt geslapen.

*Lomed Orthopedic Solutions is een verkooppartij. Raadpleeg daarom altijd voor informatie en tips de behandelend arts of de desbetreffende ziekenhuisafdeling. 

Halovest

Welke kleding kan gedragen worden met een halovest?

Een halovest kan erg warm zijn om gedurende een herstelperiode dag en nacht te dragen.Daarbij kan de behandelperiode waarin het vest gedragen dient te worden enkele weken tot maanden duren. Dat betekent dat een kledingaanpassing wenselijk is. Ook is er speciale kleding ontwikkeld welke gedragen kan worden in combinatie met het dragen van het halovest.

Wat is geschikte kleding om te dragen tijdens de zomer te dragen met een halovest?

Mogelijk geschikt voor de zomermaanden kan voor dames een jurk met lage hals of schouderbandjes zijn. Verder is het mogelijk om een hemd of T-shirt onder het vest te dragen. Dit shirt wordt dan aan een zijde en schouder opengeknipt. Daarna is het mogelijk om het shirt zijwaarts aan te trekken.

Geschikte kleding bij een halovest in de winter

  • Sweaters waarvan de hals wordt ingeknipt en met klittenband gesloten kan worden.
  • Een V-halstrui kan gedragen worden
  • Een grote winterjas of cape (De kleding moet ruim zitten)
  • Alle andere mogelijke kleding (altijd in een grote maat, vanwege de ruimte die nodig is)
Halo systeem PMT

Voordelen van PMT Haloframe 

Het PMT Haloframe beschikt over eigenschappen die het product kenmerken. Deze voordelen maakt het product tot een unieke oplossing voor musculoskeletale aandoeningen die onderscheidt maakt ten opzichte van soortgelijke modellen. De voordelen van PMT Haloframe zijn onderstaand te vinden.

PMT-header

Wilt u meer informatieover PMT Halo systemen?

Laat uw gegevens achter en wij nemen z.s.m. contactmet u op