Hoe regel je de luchtdruk in een airwalker?

Airwalker blog banner

Een Airwalker is een enkelbrace die ingezet kan worden bij het herstel van voet- of enkelproblemen. In dit blogbericht gaan wij in op de Airwalker en hoe dat de luchtdruk in de Airwalker kan worden gereguleerd. 

Hoe regel je de luchtdruk in een Airwalker?

De Airwalker heeft een speciaal geïntegreerde pomp om de luchtdruk in de walker aan te passen. Op deze manier is de compressie en pasvorm naar wens in te stellen en aan te passen. Om lucht in de Airwalker te brengen, moet het ventiel kloksgewijs gedraaid worden, totdat deze stevig vast zit. Pomp daarna met de zwarte bol tot de drager van de brace voldoende druk voelt, of pomp het aantal keren dat de gipsverbandmeester aangeraden heeft. Om vervolgens de lucht uit de Airwalker te verwijderen, moet het ventiel in tegengestelde richting gedraaid worden.

Bij welke indicaties kan ik een Airwalker inzetten?

Een Airwalker is een ideaal hulpmiddel om in te zetten bij klachten/kwetsuren van de enkel. De walker is in te zetten bij de behandeling van Post-trauma gerelateerde klachten. Daarnaast is een Airwalker geschikt bij stabiele fracturen, rondom de enkel/voet, problemen met de achilles, zoals achillespeesontsteking. Ook is een Airwalker geschikt bij Post-operatief achillespeesruptuur reconstructie en andere weke delen rondom de enkel en voet.Naast deze mogelijke indicaties kan een Airwalker ook ingezet worden bij de behandeling van enkelverstuikingen, stressfracturen, voetfracturen, achillespeesrupturen, enkelblessures of andere weefselbeschadigingen aan het been Op deze manier is een Airwalker zeer breed in te zetten, bij uiteenlopende klachtbeelden.

Bioskin-Walker-pneumatic-lang
Bioskin-Walker-pneumatic-kort

Bekijk het volledige BioSkin assortiment

Binnen het assortiment van Lomed bieden wij verschillende airwalkers aan. BioSkin biedt voor u de ideale oplossing als het gaat om airwalkers. De airwalkers van BioSkin zijn volledig in te stellen naar de behoefte van de drager en naar wat op dat moment nodig is in de herstelperiode. De airwalker is beschikbaar in een langere en kortere versie.

Voordelen van een Airwalker

De BioSkin Airwalker beschikt over eigenschappen die het product kenmerken. Deze voordelen maakt het product tot een uniek hulpmiddel voor voet- en enkelproblemen en onderscheidt het zich van andere soortgelijke modellen. De voordelen van de Pro Orthic Airwalker nog even op een rij:

BioSkin blog

Wilt u meer informatie overBioSkin?

Laat uw gegevens achter en wij nemen z.s.m. contact met u op