Hoe te lopen met een airwalker?

Banner Airwalker blog

De BioSkin Airwalker is een walker die in het ziekenhuis of door een orthopeed als hulpmiddel ingezet kan worden bij herstel van de voet/enkel. In dit blogbericht gaan wij in op wat de airwalker precies kan betekenen en hoe je hier het beste mee kunt lopen.

Wat is een airwalker?

De airwalker is een hulpmiddel met een groot voetbed, wat zorgt voor extra stabiliteit van de voet. De walker beschikt over een interne pomp om eenvoudig de compressie en pasvorm aan te kunnen passen. Ook biedt deze walker ruimte om zwellingen die mogelijk tijdens het herstelproces optreden te verminderen. De airwalker beschikt over harde zijkanten, welke een nog betere bescherming bieden aan voet en enkel. De airwalker is links of rechts te dragen.

Hoe kan je lopen met een airwalker?

Hoe lang een behandeling met de airwalker duurt is afhankelijk van de blessure en natuurlijk de duur van de herstelperiode. Een indicatie van de duur van de herstelperiode wordt besproken met de cliënt. Gedoseerde belasting kan een mogelijk herstelproces verkorten. Door belasting wordt de bloedsomloop gestimuleerd wat bevorderend is voor het herstel van de klacht. De airwalker is een verantwoorde keuze voor het gebruik als hulpmiddel tijdens het lopen.

Trap BioSkin airwalker
BioSkin airwlaker buiten lopen

Een airwalker en de indicaties

BioSkin airwalker is ideaal om in te zetten bij de volgende indicaties:

  • Behandeling van enkelverstuikingen
  • Behandeling van stressfracturen
  • Voetfracturen
  • Achillespeesrupturen

Ook voor andere enkelblessures en beschadigingen van structuren van de voet en enkel is de inzet van deze airwalker uitermate geschikt.

Waar bestaat het assortiment van BioSkin nog meer uit?

Het aanbod van BioSkin bestaat uit een breed assortiment aan verschillende braces. De unieke materialen (Ultima, Skinlock) in combinatie met het anatomische ontwerp zorgen voor een hoogwaardig en uniek draagcomfort.

Voordelen van het bestellen van BioSkin via Lomed

De voordelen van het bestellen van BioSkin artikelen via Lomed zijn dat onze productspecialisten altijd voor u klaar staan. Zij kunnen u helpen met al uw vragen en de aanschaf van de gewenste brace, voor elke situatie.

Voordelen van BioSkin

De BioSkin airwalker beschikt over eigenschappen die het product kenmerken. Deze voordelen maakt het product tot een uniek hulpmiddel voor voet- en enkelproblemen. De voordelen van de BioSkin airwalker nog even op een rij:

Contact Lomed Nederland

Wilt u meer informatie over BioSkin?

Laat uw gegevens achter en wij nemen z.s.m. contact met u op