Kinesiologie tape helpt tegen hooikoorts

Het is aan te raden om de kinesiologietape, of wel medical taping, aan te brengen voor het begin van het hooikoortsseizoen. De klachten variëren bij iedere patiënt verschillend met verschillende allergieën ervan, daarom is het voor ieder persoon anders.

Medical taping en hooikoorts

Het is daarnaast belangrijk om de juiste kinesiologietape te gebruiken. Het is van essentieel belang dat er gebruikt van gemaakt wordt van een kwalitatief hoogwaardige tape en dat het beschikt over een sterke kleefkracht. Ook is het belangrijk dat de tape beschikt over een krachtige lijmlaag en is gemaakt van hele fijne organische katoenen vezels. Het is de bedoeling dat de tape over een langere periode gedragen kan worden. Een kwalitatief goede tape mag absoluut niet loslaten tijdens intensief bewegen, zweten of zwemmen.

Welke soorten tapes biedt Lomed?

Lomed biedt een breed assortiment van verschillende soorten tapes van Darco aan. Voorbeelden hiervan zijn de kinesiologie tape en foam underwrap tapes. Deze tapes kunnen gebruikt worden voor mensen die sporten, voor verkoeling bij blessure en bij hooikoorts. De sterke tape heeft een rekbaarheid van 140% en biedt een goede steun.

Wat is hooikoorts?

Hooikoorts is een vorm van allergie. Het is de alledaagse term die wordt gebruikt om deze allergische klachten te beschrijven. Rhinitis is de medische naam voor de allergie. 1 op de 8 mensen in Europa lijdt aan een graspollen- of boompollenallergie. Mensen die last hebben van de allergie zijn overgevoelig voor bepaalde soorten stuifmeel van grassen, planten, bomen of (on)kruiden.

De klachten kunnen gedurende het bloeiseizoen van de berk of het gehele voorjaar en zomer aanhouden. Met name op warme dagen met een matige wind. De klachten ontstaan wanneer het stuifmeel via de slijmvliezen van de ogen en de luchtwegen het lichaam binnenkomen. De klachten variëren per patiënt.

Medical taping wordt steeds belangrijker bij het behandelen van hooikoorts.

 

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.