Orfit Edging Strip

Het bevestigen van haak- en lusband middels de Edging strip

Hier is een nieuwe en gemakkelijke methode om het haak- en lusband van het klittenband te bevestigen aan een Orficast spalk. We gebruiken hiervoor een ijzersterk middel: Thermoplastische Edging Strip.

De Edging Strip komt in een rol van superdun thermoplastisch materiaal, welke traditioneel gebruikt wordt voor het afronden van spalkranden. Dit materiaal kleeft gemakkelijk aan de Orficast, zelfs wanneer de Orficast nog wat nat is. Een perfect middel dus voor het bevestigen van klittenband op de Orficast spalk.

Benodigdheden

  • Orfit Edging Strip
  • Zelfklevend haakband
  • Regulier lusband
  • Een stukje restmateriaal Orficast
  • Heat gun
  • Schaar
  • Warmwaterbak

Stappenplan

Stap 1:

Knip een stuk zelfklevend haakband en een even groot stuk Orfit Edging strip af.

Stap 2:

Verwarm kort de lijmlaag van het haakband met de heat gun, bevestig deze vervolgens op de Orfit Edging Strip. Rond de hoeken af.

Stap 3:

Verwarm de combinatie van het haakband en de Orfit Edging strip in een warmwaterbak of met de heat gun totdat de Orfit Edging Strip transparant kleurt. Bevestig vervolgens de combinatie op de Orficast spalk.

Stap 4:

Verwarm aan de andere zijde van de spalk de Orficast kort en duw het zachte gedeelte van het reguliere lusband in het verwarmde thermoplastische materiaal.

Gebruik een heat gun om een stukje restmateriaal Orficast te verwarmen en plaats dit op het lusband en de spalk voor een extra versteviging. Wanneer nodig trim dan de randen bij voor een mooi eindresultaat.

 

De spalk is klaar!

Samenvatting

Je hebt hooguit 5 minuten nodig om de bovenstaande stappen te doorlopen en hiermee het haakband perfect te bevestigen op de Orficast. Met deze methode kan de patiënt gerust naar huis gestuurd worden en ben je er zeker van dat het haak- en lusband goed bevestigd is. Laat ons weten wat je ervan vindt!