Succesvolle beursdagen

De product specialisten van Lomed Nederland hebben hun handen vol gehad de afgelopen weken, ze waren namelijk aanwezig op verschillende beurzen. Met alle plezier verwelkomden zij iedereen bij de Lomed stand. 

Dag van de Fysiotherapeut 

Op 21 mei waren wij aanwezig op de Dag van de Fysiotherapeut in Den Bosch. We hebben nieuwe braces gepresenteerd in een workshop voor geïnteresseerde fysiotherapeuten. Fysiotherapeuten werden op de hoogte gehouden van de innovatieve aspecten van de nieuwe braces en de resultaten van een vergelijkend stabiliteitsonderzoek uitgevoerd door het Fraunhofer Instituut. `

spoedcursus Orficast

Ook hebben we fysiotherapeuten van de KNVB een ‘spoedcursus’ Orficast gegeven, zodat ze deze kennis kunnen toepassen tijdens de voorbereidingen en op de toernooien van onze Oranje leeuwinnen en leeuwen. Met Orficast kunnen ze snel en eenvoudig spalken maken voor uiteenlopende hand-, pols- en vingerblessures.

Orfit-Orficast-workshop-7

NVHT Voorjaarssymposium

Ook zijn wij trotse Gouden partners van de NVHT Voorjaarssymposium dat werd gehouden op 17 juni! De NVHT streeft naar een krachtenbundeling tussen de disciplines die zich bezig houden met handtherapie. Samenwerking en uitwisseling van kennis en ervaring moet ertoe leiden dat de handtherapie naar een hoger niveau wordt gebracht. Er wordt dan ook bewust gestreefd naar integratie van meer disciplines dan alleen ergo- en fysiotherapie. Het voorjaarssymposium stond in het thema van ‘Tendinitiden: peinzen over pezen’ en onze product specialisten waren natuurlijk niet te missen.

Maak kennis met Squegg!

Een van de highlights tijdens het voorjaarssymposium was mensen kennis laten maken met Squegg! De Squegg is een bluetooth hulpmiddel die u helpt bij het evalueren, volgen en verbeteren van uw grijpkracht. Het is slimmer dan analoge dynamometers en aanzienlijk lichter dan mechanische handgrepen. Het wordt geleverd met een app waarmee je leuke/spannende games kunt spelen en leuke oefeningen om je grip op te bouwen.

Voordelen van Squegg

  • Evalueer & train je grip
  • Houd je grieptelling bij
  • Motorische vaardigheden verbeteren
  • Spannende spelletjes en activiteiten

Ben je nu ook benieuwd naar Squegg? Meer informatie over Squegg kunt u vinden via Squegg – Digitale Grip trainer – Lomed Orthopedic Solutions 

Het 21e wondcongres 

Op dezelfde dag, 17 juni waren onze product specialisten aanwezig op het 21e wondcongres te Rotterdam in een gestript en ontmanteld WTC. De aankleding echter was kleurrijk en werd verzorgd door een record aantal deelnemers, een veelzijdig programma en de aanwezige sponsors en partners, met al dat door hen voorhanden is ter ondersteuning van de wondgenezing.

Workshops en trainingen

We kijken met z’n allen terug op gezellige maar vooral informatieve dagen en kunnen niet wachten om iedereen te verwelkomen op de volgende beurs. Wist u dat wij het gehele jaar door verschillende workshops en trainingen organiseren in ons trainingscentrum. Indien gewenst komen wij ook bij u op locatie. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!