Welke polsbrace draagt bij aan herstel Carpaal Tunnel syndroom?

Polsbrace herstel Carpaal Tunnel Syndroom

Carpaal Tunnel syndroom komt vaak voor bij overbelasting van de pols. Om uw cliënten goed te kunnen helpen, is het belangrijk om de juiste brace te vinden bij deze blessure. In dit blogbericht wordt uitgebreid stilgestaan bij welke braces geschikt zijn voor de behandeling van het Carpaal Tunnel syndroom. 

Hoe draagt een polsbrace bij aan het herstel?

De polsbrace wordt zeer regelmatig ingezet bij het herstel van Carpaal Tunnel Syndroom. Met een polsbrace kan de aangedane pols rustig herstellen. Daarnaast zorgt de brace voor de nodige immobilisatie van de pols.

De polsbrace kan over het algemeen zowel ‘s nachts als overdag gedragen worden. Binnen het assortiment van Lomed vindt u zowel braces voor algemeen gebruik, als voor sportief gebruik.

Welke polsbrace raden wij aan bij Carpaal Tunnel Syndroom

Onze fysiotherapeut raadt de BioSkin DP2 polsbrace aan tijdens de behandeling van het Carpaal Tunnel Syndroom. Deze polsbrace is gericht op functiebehoud. Daarnaast biedt de brace een hoge mate van ondersteuning en bescherming aan het polsgewricht.

Het voordeel van deze brace is dat de handfunctie altijd beschikbaar zal blijven. Door middel van een makkelijk aan te leggen elastische band kan de compressie gemakkelijk worden ingesteld. Rond de kwetsbare gebieden van de pols zijn comfortzones aangebracht door middel van gepolsterd materiaal.

BioSkin DP2 polsbrace: Voor functieherstel bij een CTS

De BioSkin DP2 polsbrace wordt gezien als een unieke brace omdat het gemaakt is van een kwalitatief comfortabel materiaal. De brace voelt zacht aan voor de gebruiker en biedt daarmee een beschermd gevoel. Daarnaast is de BioSkin DP2 polsbrace zeer eenvoudig aan te leggen. Ook kan deze zonder problemen gewassen worden.

BioSkin Dp2 Cock-Up Wrist Splint

Ondersteuningsniveau: 3
Geschikt voor: Carpaal tunnel syndroom, instabiliteit,
Aangeraden voor: Sportief gebruik

Lees meer

Voordelen van de BioSkin DP2 Polsbrace

De BioSkin DP2 polsbrace biedt uw cliënten een prettige en bovenal comfortabele manier van herstellen. Ontdek onderstaand welke voordelen de BioSkin DP2 polsbrace voor uw cliënten kan bieden.

Contact Lomed Nederland

Wilt u meer informatie over BioSkin?

Laat uw gegevens achter en wij nemen z.s.m. contact met u op!