Welke brace is inzetbaar voor een overbelaste pols

Overbelaste-pols-Push-Care-polsbrace

De overbelaste pols. Een blessure die zeer regelmatig voorkomt. Hoe voorkom je dat de pols niet overbelast raakt? In dit blogbericht wordt stilgestaan bij de welke polsbrace gebruikt kan worden tijdens het herstellen van de pols en wat u en uw cliënten hieraan kunnen doen. 

De functie van een polsbrace bij overbelasting

De polsbrace kan ingezet worden om rust te geven aan de geblesseerde pols. Daarnaast bieden de polsbraces over het algemeen ook stevigheid en compressie om de pols op een goede manier te laten herstellen. De compressie heeft als doel om de bloedsomloop in de pols te verhogen.

Welke brace is geschikt bij overbelasting van de pols?

Bij een overbelaste pols kunt u aan verschillende braces uit het assortiment van Lomed denken. De braces van Push zijn zeker geschikt voor de behandeling van een overbelaste pols. De Push Care polsbrace is geschikt bij overbelasting van het polsgewricht. Deze brace is geschikt voor algemeen gebruik.

Push care polsbrace: Voor een overbelaste pols

Bij sportief gebruik kunt u denken aan de Push Sports polsbrace. Deze zal de pols op de juiste manier ondersteunen tijdens sportactiviteiten van uw cliënten.

Wat maakt de Push Care polsbrace uniek?

De Push Care polsbrace is uitermate geschikt voor het herstel van overbelasting aan de pols. Deze polsbrace biedt compressie rondom het gewricht van de pols. Dit zorgt voor een gevoel van stabiliteit in het gewricht. De hoeveelheid compressie is zelfstandig in te stellen. De pols wordt bij de Push Care brace niet geïmmobiliseerd, waardoor de bewegingsvrijheid behouden blijft. Het is met deze polsbrace heel goed mogelijk om dagelijkse activiteiten te blijven uitvoeren.

Bij welke blessures is de brace in te zetten?

De Push Care polsbrace is bij de volgende blessures in te zetten:

  • Biedt ondersteuning bij bewegingen waarbij de pols intensief gebruikt wordt
  • Lichte restinstabiliteit
  • Lichte distorsie
  • Lichte overbelasting van het polsgewricht
  • Lichte overbelastingsklachten van de polsextensoren
  • Polsartrose en artrose in de handwortel
  • Lichte reuma klachten
Push care polsbrace
Contact Lomed Nederland

Wilt u meer informatie over Push braces?

Laat uw gegevens achter en wij nemen z.s.m. contact met u op.